Kendte

Ena Spottag fra Vild med Dans: Jeg drømmer om mand og barn

25. oktober 2015 Foto: Gregers Overvad - Af Kristian Bo Eriksen
-Vi har tit et misbillede af, hvordan kroppe skal være for at være brugbare og lækre. Der eksisterer et sindssygt kropsideal, siger Ena Spottag, 30, som er blevet en af seernes store favotitter i årets udgave af Vild med Dans.

-Ja, Jeg drømmer da om både mand og barn. Men det er ikke noget, jeg vil stresse over, siger skuespilleren Ena Spottag, der i denne tid er en af de absolutte seer-favoritter i Vild med Dans, samtidig med, at hun spiller den charmerende køkkenpige, Martha, i serien Badehotellet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Men så skal jeg jo lige finde en kæreste først. Jeg er den type, der hurtigt bliver venner med drengene, og så kan det være svært at udvikle det til mere end det, siger Ena, der i maj fyldte 30 år. Den runde dag blev fejret med en hyggelig fest for vennerne. Men at blive 30 betyder også at tankerne om at stifte en familie, dukkede oftere og oftere op.

-I vore dage er det jo ikke usædvanligt at være lidt oppe i årene, før man får børn. Jeg kender mange vidunderlige folk, der får børn, selv om de ikke længere er helt unge, siger Ena.

LÆS OGSÅ: Angrebet på Faceook: Nu danser Ena for de runde kvinder

Hun er selv vokset op i Vodskov, der ligger i den nordlige udkant af Aalborg. Ena af datter af skuespillerparret Jens Jørn Spottag og Dea Fog, og de har gennem tiden flyttet en del rundt alt efter hvor, jobbene lå. Men Vodskov var den faste base fra Ena var 3 år og til hun blev 10.

-Vi boede tæt på naturen. Med udsigt til marker og tæt på skov. Jeg var vild med at lege Robin Hood, og derfor passede det mig fint, siger Ena, der mest legede med drengene.

Min mor købte Barbie-dukker

Sådan var det også, da Ena flyttede til Birkerød. Hun søgte ud i naturen, når hun kunne. Samtidig begyndte hun at stå på skateboard og var meget optaget af musik. Ena spillede både på saxofon og trommer.

-Min mor købte nogen gange Barbie-dukker til mig. Dem legede jeg da også med, men jeg kunne bedre lide at være ude og klatre i træer og bruge naturen.

-Jeg synes stadig, der er sjovt. Jeg tager tit nogle lange cykelture ud i skoven og samler svampe.

LÆS OGSÅ: Derfor kæmpede Mads med tårerne: Jeg holder så meget af Søs

Til gengæld var Ena ikke så vild med at gå i skole.

-Da jeg startede i skolen, sad jeg bare og var ked af det. Jeg forstod ikke alle de regler. Så det endte med at jeg hoppede på bordene og lavede larm. Jeg var nok mere uden for døren end inde i klasselokalet, siger Ena, der af samme grund blev flyttet fra den lokale folkeskole i både Ålborg og Birkerød til privatskoler, der havde lidt mere rum til børn, der har det svært med en dag styret af stramme regler og delt op i skemaer.

Jeg er blevet stolt af min krop

Ena Spottag kalder sig selv for lidt af et rodehoved. Hun kan ikke lide, når tingene bliver for firkantede og når alting bliver en norm. Det gælder også den måde, vi ser hinanden på.

-Vi har tit et misbillede af, hvordan kroppe skal være for at være brugbare og lækre. Der eksisterer et sindssygt kropsideal, siger Ena.

-Jeg er glad for den krop, jeg har. Jeg er efterhånden blevet stolt af, hvad min krop kan.

Hun har tidligere været på utallige slankekure. Men det gider hun ikke mere.

LÆS OGSÅ: Ena Jubler: Endelig er jeg rask

-Det hjælper alligevel ikke. Det er slet ikke langtidsholdbart, og man bliver bare forvirret og stresset. Man skal turde være den, man er. Jeg ser sådan på det, at folks kroppe og udseende fortæller en historie om hvem, personen er. Hvis man med alderen får rynker, er det da bare et smukt tegn på, at livet er blevet levet. På samme måde fortæller min krop historien om mig.

-Jeg spiser faktisk ikke så meget. Men jeg bliver så optaget af de ting, jeg laver, at jeg kan glemme at spise. Så bliver det tit til, at jeg lige tager det, der stiller den værste sult, og det er ikke altid det bedste. Men sådan er jeg og sådan er min krop. Det har jeg det fint med.

De kalder sig Team Glad

Ena Spottag danser sammen med Thomas Evers Poulsen i Vild med Dans. De kalder sig Team Glad, og det er også to glade mennesker, man ser på tv.

-Det var Thomas, der mente vi skulle have et navn. Og så var det mig, der nævnte ordet glad. Det greb Thomas med det samme, siger Ena.

Thomas og Ena kalder sig for Team Glad. Men de kan også også vise inderlighed på dansegulvet. Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

-Man kommer langt, hvis man kan grine og have det sjovt. Både Thomas og jeg er følsomme typer. Vi griner meget, ja, men vi har også begge let til tårer, hvis der sker noget rørende. Når jeg græder, så græder jeg.

LÆS OGSÅ: Veninden fra Badehotellet: Ena er så modig

Hun vil meget gerne komme så langt som overhovedet muligt i Vild med Dans. Ikke så meget for konkurrencens skyld, men fordi det at være med er et eventyr, som også er lærerigt.

-Og så er vi alle sammen blevet rigtig gode venner. Det vil jeg gerne holde fast i så meget som muligt.

Du kan læse hele interviewet med Ena Spottag i denne uges udgave af UDE OG HJEMME.

Sponsoreret indhold