Kendte

Gælden var ved at ødelægge familien

14. oktober 2009 af Maria Rasmussen. Foto: TV3
Familielivet har lidt et alvorligt knæk under den økonomiske nedtur. For parret fra TV3-programmet, Luksusfælden, var eksperternes besøg sidste chance for både ægteskab og økonomi.

Der blev sat hårdt mod hårdt i tirsdagens udgave af Luksusfælden. Programmets økonomiske eksperter Jan Swyrtz og Mette Reissmann betingede sig, at familien Brinckmann op gav deres elskede hund Baloo, før de overhovedet ville forsøge at finde en løsning på familiens bundløse gæld.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- I har simpelthen ikke råd til at have en hund, som pludselig skal til dyrlæge, lød beskeden fra eksperterne. En beregning af parrets gældsbyrde viste, at gælden i løbet af få år ville vokse fra 1,4 millioner til 5 millioner. En gæld som familien aldrig ville være i stand til at betale tilbage.

- Vi kontakt til programmet for et års tids siden. Det hele var gået i kage for os. Lars blev fyret, og vi havde ikke længere råd til terminen, siger Heidi Brinckman, 37. Men allerede inden programmet nåede at blive optaget blev parret tvunget til at sælge drømmehuset, som de havde brugt en formue på at sætte i stand efter alle kunstens regler. Hussalget kostede dem yderligere 400.000 kroner.

- Vi har været snothamrende åndsvage. Vi har overhovedet ikke tænkt os om. Det har været hårdt at være med i programmet. Man føler sig udstillet og har enormt meget på spil, mens de bare kan tage hjem igen. Jeg hadede dem, mens de var her. Men planen har givet mig ro og et drive til at overholde budgettet. Det skal holde til 2018. Jeg streger ud for hver måned der går. Om 7 år er vi gældfri og så kan vi komme videre. Jeg kan se lyset for enden af tunnelen. Det kunne jeg ikke før, og det er en kæmpe lettelse, siger Heidi Brinckmann, der ikke ligger skjul på, at familien har været en barsk tid igennem.

Sygemeldt med stress
- Jeg var totalt stresset og kollapserede psykisk. Når man bliver kimet ned af kreditorer tærer det på psyken. Jeg har været sygemeldt med stress siden februar måned, siger Heidi, der langsomt er ved at rejse sig oven på sygemeldingen. Det sidste år har været hårdt for familien, der ser frem til at få roen og glæden tilbage.

- Det har ikke været sjovt, og vi har haft mange skænderier. Jeg snakkede ikke om andet end økonomi, og Lars ville hellere holde bekymringerne for sig selv. Det var som at gå rundt i en skrøbelig boble. Den periode har været ekstrem hård for børnene. Emil blev indelukket og vores datter, Signe, har været kropumulig. Men de har jo bare reageret på vores følelser. Det skulle gerne være rosenrødt at være barn, men det har det ikke været for dem, siger Heidi.

Lars har siden optagelserne taget et ekstra job som taxachauffør og Heidi sørger for at budgettet bliver overholdt på kroner og ører. Nu kan familien endelig se en vej ud af gælden.

Sponsoreret indhold