Kendte

Gnisten er kommet tilbage

6. april 2011 af Karin Heurlin
Tina er social- og sundhedsassistent og Flemming renovationsarbejder, de har hele tiden haft en god indtægt. Men de klattede alle pengene op, og det gik ud over kærligheden. Nu har de fået ryddet op i deres dårlige vaner og fået en sidegevinst.
Foto: Jesper Kristensen
Foto: Jesper Kristensen

På væggen i stuen hos familien Petersen hænger billeder af smilende babyer tæt ved siden af bryllupsfotoet af Tina og Flemming. Det ligner indbegrebet af en lykkelig familie. Men i lang tid har virkeligheden været en hel anden.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har sat mig over i et hjørne og grædt og sagt: Nu kan jeg ikke mere, sukker Tina, mens hun mader familiens yngste, den 11 måneder gamle Isabella med strit-rottehaler og et uimodståeligt smil.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var faktisk, efter hun kom til verden, at forholdet mellem 32-årige Tina og 36-årige Flemming for alvor begyndte at vakle, og skænderierne bragede i hjemmet. Konflikterne handlede stort set altid om penge, og det gjorde det også en lørdag aften, hvor bølgerne gik særligt højt.

Sendte mail til luksusfælden
- Den aften satte jeg mig ind til computeren og sendte en mail til Luksusfælden. I kan bare komme, skrev jeg, fortæller Flemming, som gjorde det i håb om at redde både økonomien og ægteskabet. I går kunne man så se, hvordan familien fik ryddet op i deres økonomi, og det har efterfølgende ført noget helt andet med sig. Gnisten mellem Tina og Flemming er kommet tilbage.

- Vi har faktisk ikke skændtes en eneste gang siden. Nu samarbejder vi i stedet for at modarbejde hinanden, smiler Tina og tørrer Isabella om munden, mens hun kigger ud på gårdspladsen for at holde øje med sine drenge.

Der er nok at se til på gården i Maugstrup i Sønderjylland. Tina og Flemming købte stedet halvandet år efter deres bryllup, fordi det især var Tinas drøm at flytte på landet, hvor hun kunne have sine heste. Det var også hendes drøm at blive mor. Men den del lod vente på sig.

I flere år forsøgte parret på naturlig vis. Men der skete ingenting. Til sidst mistede Tina tålmodigheden og gik til lægen, og efter flere undersøgelser fik hun en meget nedslående besked.

Læs også: Sorgramt Gitte fik styr på livet

Du kan ikke blive gravid
Hun led af hormonforstyrrelsen pco, som betød at hun ikke kunne blive gravid. Ikke uden hjælp fra lægevidenskaben i hvert fald. Tina var klar til snart at gå i gang med en hormonbehandling, da hun en dag fik det dårligt på arbejdet.

- Du er da gravid, sagde en kollega. Tina rystede straks på hovedet. - Nej. Jeg kan slet ikke blive gravid, forklarede hun. Men kollegaen blev ved, og det endte med, de sammen kørte på apoteket efter en graviditetstest, som Tina tog kort efter på arbejdet. Da hun kom hjem til Flemming den dag, havde hun to sutteflasker med. En lyserød og en lyseblå.

- Hvilken en vil du have?, smilede hun til den kommende far. Miraklet var sket. Tina var blevet gravid på trods af lægernes dom. Lykken var selvfølgelig stor, da lille Patrick kom til verden. Præcis ni måneder efter stod Tina igen måbende med en ny positiv graviditetstest. Så kom Jannick. To år efter kom Joachim.

Tina, som havde lægernes ord for, at hun ikke kunne blive gravid, havde fået tre drenge i rap. Med tre børn og en gård, der krævede en hel del renovering, havde parret fået deres sag for. Og så blev Tina gravid igen.

- Det, syntes jeg godt nok, var lidt voldsomt, husker Flemming, som følte sig mere og mere fastlåst i dagligdagen, jo mere Tinas mave voksede. Det var i den periode, at han fandt sit eget fristed: Han begyndte at spille på nettet.

- Det var min måde at koble af fra hverdagen. Jeg kunne sidde til langt ud på natten med en pokerturnering, og næste dag var jeg helt smadret og i dårligt humør, hvis det ikke var gået godt. Tina ryster på hovedet.

- Så sad jeg alene med børnene. Det var virkelig noget skidt, og jeg blev så sur, husker hun. Men Tina nøjedes ikke med at være sur. Hun hævnede sig ved at gå ud og shoppe tøj og ting til børnene, som de i virkeligheden ikke havde brug for.

Skrantende ægteskab
Det blev hverken deres økonomi eller parforhold bedre af. Faktisk skrantede deres ægteskab så meget, at Flemming flyttede i fem dage, mens Tina var højgravid. De fandt dog sammen igen, men stemningen blev kun dårligere. Ikke mindst efter Isabella kom til verden.

- Vi skød efter hinanden hele tiden. Jeg brugte for meget tid på spil på nettet, og hver gang Tina havde været ude at handle, skød jeg efter hende, siger Flemming, som en dag blev bedt om at sætte sin underskrift på et stykke papir, Tina havde udfyldt. Separationspapirerne. Nu skulle de bare sendes ind.

- Jeg var klar til at sige farvel og tak, siger Tina.

Skilsmissen aflyst
Til alt held blev kuverten aldrig smidt i postkassen. I dag er det nemlig lykkedes parret at finde kærligheden igen. - Vi var havnet i en hårdknude, hvor jeg spillede, og Tina trøsteshoppede. Med luksusfælden fik vi åbnet øjnene for, at vi modarbejdede hinanden i stedet for at samarbejde, siger Flemming, som ikke har spillet på nettet siden.

Tina har heller ikke trøsteshoppet, og det har betydet, at familien snart kan begynde at spare op, så der på et tidspunkt kan blive råd til en ferie, så de alle kan få et afbræk fra hverdagen. Det er nu ikke bare Tina og Flemming, som smiler og griner langt mere, efter de har fået ryddet op i deres dårlige vaner.

- Børnene er blevet meget gladere. Før kunne Patrick sige: Hold op med at skændes. Jeg kan ikke lide det. Nu taler vi pænt til hinanden, og vi samarbejder om børnene. Tidligere sagde far "nej" og mor sagde "ja". Nu kører vi samme linje, og jeg tror, det er fordi, vi har fundet hinanden igen," siger Tina og kigger op på Flemming med et stort smil.

Sponsoreret indhold