Kendte

Hannah Melissa fik sin dom

26. maj 2016 Louise Soegaard
I går eftermiddag faldt dommen over De Unge Mødres Hannah Melissa og hendes kæreste Rene Bæk, som begge var anklaget for vold, frihedsberøvelse og trusler mod Renes ekskæreste Jeanette Kristensen.

-Jeg ved godt, jeg har gjort nogle dumme ting, og det fortryder jeg, men jeg mener, jeg har taget straffen. Jeg vil bare gerne hjem til mine børn," sådan sagde Hanna Melissa som en sidste bemærkning i retten i Viborg i går, inden hendes og kæresten Rene Bæks dom skulle udmåles.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hannah Melissas store datter Cecilya på 6 år har været anbragt i en midlertidig plejefamilie, mens den mindste Molly på 1 år, som Rene er far til, har været hos sin dagplejemor. Det vides ikke, om dommen får konsekvenser for Hannah Melissas fremtidige ret til at beholde sine børn. Den ældste har før været tvangsfjernet i fem måneder.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa fik sin datter hjem igen

De var begge anklaget for i alt fire punkter i forbindelse med et påstået overfald på Rene Bæks ekskæreste Jeannette Kristensen d. 18. marts i år. Samme nat blev parret anholdt og varetægtsfængslet. Mens parret har siddet varetægtsfænglset, har de ikke haft mulighed for at tale sammen, hvilket var til fordel for anklageren, da parrets forklaringer ikke var enslydende.

Parret var sigtet for straffelovens § 245, stk. 1: “legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter”, hvor strafferammen er seks års fængsel. Derudover var Hannah Melissa, som har en tidligere dom for vold mod sin ekskæreste, sigtet for straffelovens § 247, stk. 1: “vold i gentagelsestilfælde”, hvilket kunne forhøje hendes straf

Derudover var parret sigtet for frihedsberøvelse efter straffelovens § 261, stk. 1, fordi de skulle have låst bilen og holdt ekskæresten indespærret mod hendes vilje, mens de kørte. Det kan straffes med op til fire års fængsel. Yderligere er de begge sigtet for straffelovens § 123: “Trusler mod vidner og anmeldere i strafbart forhold”, da de truede offeret med yderligere vold, hvis hun meldte det til politiet, og fordi de fratog hendes telefon og hindrede et opkald til alarmcentralen. Her er strafferammen op til otte års fængsel.

Til slut er de begge sigtet for straffelovens § 266, da de efter overfaldet skrev over Facebook Messenger til offerets bror: “Din søster ligger, som hun har redt” og “legen” stopper, når jeg ikke gider mere!”,

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa venter barn nummer tre

Rene Bæk erklærede sig uskyldig i alle fire anklagepunkter, og at Hannah Melissa erklærede sig delvist skyldig i et af de fire anklagepunkter.Hendes forsvarer Karoline Døssing Normann mente ikke, at hun skal have en straf. Hun er mor til to børn og gravid med et tredje, og hun har siddet den har varetægtsfængslet siden marts.

Lokkede offeret i baghold

Det påståede overfald fandt sted d. 18. marts. De anklagede og offeret er uenige om hændelsesforløbet, men det ligger klart, at Rene Bæk havde inviteret Jeanette ud og køre en romantisk tur, uden at fortælle Jeanette, at Hannah Melissa også ville komme med på turen.

Rene samlede Jeanette op, og de kører i fem-ti minutter og taler stille og roligt. På det tidspunkt er de to ikke uvenner, og Jeanette tror, at Rene vil tale om deres forhold. Han har i en sms skrevet, at han håber, hun vil kysse ham. Det svarede hun positivt tilbage på, men i retten forklarede hun, at hun ikke havde tænkt sig at kysse Rene, og at hun ikke mente, hvad hun skrev.

Jeanette opdager først, at Hannah Melissa også er i bilen, da Hannah Melissa river hende i håret bagfra og bagefter tager kvælertag på Jeanette.

-Jeg tror, at Rene og jeg talte om noget, som gjorde ondt på Hannah, forklarede Jeanette i retten.

Hannah Melissa har en tidligere dom for vold mod sin ekskæreste Maks, som ligeledes er Jeanettes ekskæreste. I retten forklarede Jeanette, at Hannah Melissa var jaloux på hende, men at det var hun ikke på Hannah Melissa, som venter sit tredje barn med Rene.

I retten fortalte Jeanette sin version af episoden d. 18. marts. Hun kom selv fri fra Hannah Melissas kvælertag i bilen, og da de når et kryds, springer Jeanette ud og sætter sig på hug for at komme sig over kvælertaget, som var så voldsomt, at Jeanette kom til at skide i bukserne. Hannah Melissa og Rene steg også ud af bilen. Jeanette påstår, at en af dem slår hende så hårdt på siden af hovedet, så hun vælter omkuld, og mens hun ligger på jorden, bliver hun slået og sparket fra begge sider flere gange.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa og Maks forlovet

Årsagen til det voldelige overfald kom ikke frem i retten, selv om anklager mener, at det skyldes jalousi. Jeanette er ikke kun Renes ekskæreste. Hun er også hans grankusine, og hun og Hannah Melissa kender hinanden fra et mødrehjem, hvor de begge boede. Dengang var Jeanette kæreste med Maks, der er far til Jeanettes barn. Hannah Melissa indledte et forhold med Maks, som hun siden blev dømt for at have overfaldet. Dengang fik Hannah Melissa 20 dages betinget fængsel. Siden blev Hannah Melissa kæreste med Jeanettes anden ekskæreste Rene, men det er efter sigende Hannah Melissa, som har problemer med jalousi og ikke Jeanette.

Og dommen blev:

Hanna Melissa blev idømt fem måneders ubetinget fængsel. René Bæk fik fire måneders ubetinget fængsel.

De er begge kendt skyldige for påstand 1, der handlede om grov vold, men til gengæld er de begge frikendt for påstand 2, 3 og 4, der omhandlede frihedsberøvelse, trusler og trusler mod vidner.

René Bæk får ikke frataget retten til at udøve virksomhed som vagt eller dørmand, da det er hans første straf.

Hannah Melissa har 14 dage til at anke sin dom, men både hun og hendes forsvarer virkede tilfredse med dommen.

- Du må gerne skrive jeg er tilfreds med dommen. Jeg har ikke yderligere kommentarer.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa blev selv tvangsfjernet som lille

Sådan sagde Hannah Melissa til SE og HØR umiddelbart efter hun var blevet idømt fem måneders ubetinget ved retten i Viborg.

- Jeg er rigtigt tilfreds med, at hun er blevet frifundet for de tre sidste forhold. Hun har jo selv delvist erkendt forhold et. Og det bliver hun så dømt fuldt for. Hun er selv glad for resultatet, og nu har vi så 14 dage til at tænke i, og hun har også brug for ro. Det var så godt, som det overhovedet kunne blive. Det har jo været et mærkeligt forløb, en straf på fem måneder ville man jo ikke varetægtsfængsle normalt, lød det fra Hannah Melissas advokat Karoline Døssing Normann til SE og HØR, da dommen var faldet.

René Bæk blev ligeledes dømt for grov vold. Han accepterede dommen på fire måneders ubetinget fængsel.

Både Hannah Melissa og René Bæk blev frifundet for de øvrige anklagepunkter: frihedsberøvelse, trusler og trusler mod vidner.

Sponsoreret indhold