Kendte

Hanne snød sig til rollen som prinsesse Mia Maja

30. november 2012 af Karin Heurlin / Foto: Privat og DR
Det er 26 år siden at julekalenderen Jul på slottet blev vist på DR1 med den smukke prinsesse Mia Maja, og der er sket meget siden...
Prinsesse Mia Maja - nu og dengang
Prinsesse Mia Maja - nu og dengang

I dag er det 26 år siden, at DR første gang sendte en af deres mest populære julekalendere nogen sinde, Jul på slottet. Et juleeventyr, hvor ikke mindst den yndige og temmelig næsvise Prinsesse Miamaja tog seerne med storm.

Den dengang 31-årige Hanne Steensgaard spillede rollen, og der er sket rigtig meget i hendes liv, siden hun kyssede sin prins Valentin. I dag er hun mormor, og hendes gyldne lokker er byttet ud med et stort hår af livlige grå krøller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Toke er Danmarks største barnestjerne og har fuld gang i karrieren, der har været en Oscar værdig...

For gammel til rollen

Da hun søgte rollen, havde hun ingen anelse om, hvor meget den ville føre med sig. Faktisk havde hun ikke engang troet, at hun ville få den.

Hun havde netop født sin datter og var lidt for gammel til rollen, men hendes kassekredit var i bund, så til castingen løj hun sig seks år yngre, og til sin store overraskelse faldt valget på hende foran en del yngre kolleger.

Tabte 10 kilo pga. arbejdspres

Hun nød rollen og arbejdet. Men det var også en benhård tid.

- Jeg var alene med min datter og arbejdede også på teater imens. Er du tosset, det var hårdt. På et halvt år tabte jeg mig ti kilo, så mit kostume skulle hele tiden syes ind, siger Hanne, som prøvede at få hverdagen til at hænge sammen så godt som muligt ved siden af sit professionelle liv som prinsesse på slottet.

LÆS OGSÅ: Laura fra X Factor fik et forskruet forhold til sin vægt, da hun blev kendt...

Vil gerne sige tak

Hanne blev helt overvældet af al den opmærksomhed, som Jul på Slottet første med sig. Journalister ville interviewe hende, og børn og voksne sendte bunker af breve.

- Jeg ville ønske, jeg havde haft en sekretær, og det var ærgerligt, at jeg ikke fik svaret de mange kærlige breve. I dag vil jeg gerne sige stor tak, siger Hanne, som efter nogle år opgav skuespillerkarrieren, fordi den ikke passede til hendes privatliv.

Mit barn blev ked af det

- Det er meget svært at være enlig mor i den branche. Jeg gik jo til prøver om dagen og arbejdede om aftenen, og jeg syntes, det var frygteligt nådesløst.

Mit barn blev ked af det, siger Hanne, som senere arbejdede i den erotiske gaveforretning Lust, ligesom hun var rundviser og direktør på Museum Erotica.

LÆS OGSÅ: Amanda Sisse droppede både De unge mødre og kærligheden pga. sønnen William

Sponsoreret indhold