Kendte

Hansi Hinterseers største fan

22. juli 2013 af Søren Johannesen
Hedi Linnet fra Kolding er Danmarks største Hansi-fan. Hansis musik hjalp Hedi gennem sorgen over at miste sin datter.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

- Hans bløde stemme, den udstråling, de smilende øjne - det smitter bare. Når man står dér foran scenen, så smelter man bare. Det gør alle!

Danmarks største Hansi-fan, 65-årige Hedi Linnet fra Kolding, er ikke i tvivl om, hvad hun mener om den 56-årige slagerkonge Hansi Hinterseer, som storsælger i Danmark for tiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hjemmet fyldt med Hansi
Hun elsker ham. Hedis hjem er fyldt med Hansi.
På væggene hænger det ene billede efter det andet af den smilende østriger - mange af dem med autograf og i menneskestørrelse - ved siden af Hansi-kalendere, Hansi-ure og Hansi-figurer.

Hedi har indrettet et helt Hansi-værelse, som bugner af cd'er, dvd'er, jakker, trøjer, nøgleringe, bamser, lightere, dækkeservietter, bøger og alt muligt andet Hansimerchandise.
- Jeg har købt alt, der findes. Alt, slår den pensionerede syerske fast. Og man tror hende!

Intet problem for ægteskabet
Hendes mand, Christian, 65, som er chef på en boreplatform, har efter sigende ikke spor imod sin kones Hansi-besættelse.
Heller ikke, at billedet på natbordet ikke forestiller ham, men Hansi.

- Nej, det generer ham ikke. Og hvorfor skulle jeg dog have et billede af Christian på natbordet? Han ligger jo lige ved siden af, siger Hedi, som er formand for den ene af Danmarks to Hansifanklubber.

Forfærdeligt tab
Hedis Hansi-begejstring kom på en trist baggrund.
I 1990 mistede Hedi og Christian deres datter, Suna, som døde af et hjertestop på Fredericia Sygehus kun 25 år gammel.

Tabet af Suna sendte Hedi ned i et psykisk mørkt hul, som hun først kom op fra den dag, hun i1996 hørte en fantastisk stemme i radioen.
Det lykkedes hende at optage stemmen på et kassettebånd, som hun kort efter afspillede for sin søster, Ursula, i Horsens.

Hansi hjalp Hedi igennem sorgen
- Jeg spurgte hende, om hun vidste, hvem det var, og så svarede hun: "Det er jo Hansi! Nu skal du bare se." Og så satte hun en video på.
Fra det øjeblik var jeg bare solgt. Dér begyndtebegyndte mit liv igen, forklarer Hedi.

Siden har hun været til adskillige koncerter med Hansi i både Tyskland og Østrig. Alene i år skal hun af sted seks gange.

Overvældende koncerter
- Det er totalt overvældende at opleve ham til koncerterne. Der er en stemning uden lige. Hansi er virkelig et pragtfuldt menneske. Og så er han ens over for alle. Der er ikke noget krukkeri, han er så jordnær og beskeden, siger Hedi henført, mens Hansi brager ud i stuen fra en dvd.

Hedis ringetone på mobilen er også en Hansi-sang, og i bilen ligger Hansis cd fast i afspilleren.
- Når "Viva Tirol" kommer på, så får den bare hammer! Den tager kegler, den sang, det gør den. Det kan godt være, der er nogen, der siger, jeg er tosset. Men ved du hvad, det gør ikke ondt at være glad, kommer det med et smil fra Danmarks største Hansi-fan.

Sponsoreret indhold