Kendte

Helena fra Topmodel: Jeg er glad for mine kurver

25. august 2016 af Kristian Bo Eriksen
Foto: Jørgen Ploug
Helena fra Topmodel på Kanal 4 drømmer om at blive model. Også selvom hun ikke har den traditionelle modelhøjde og ikke er ”size 0”. Hendes styrke og selvtillid skyldes faktisk, at hun som barn blev mobbet med sin vægt.

- Jeg vil gerne være med til at rykke ved kropsidealerne. Det er derfor, jeg stiller op i Topmodel. Det kan være svært at lade være med at spejle sig selv i modellerne i bladene, men hvis man har sit selvværd i orden, og man er glad for sig selv, så kan man godt se, at man selv er smuk, selv om man ikke er samme størrelse som dem, siger 20-årige Helena Hem Thompson fra Randers.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun er snart aktuel som en af deltagerne i Kanal 4’s nye sæson af Topmodel Curves.

Mobbet i skolen

Denne gang er alle modellerne i tv-dysten piger med kurver. Det gælder også Helena. Hun synes, at kurver er smukke. Men hun har også selv oplevet, at andre kan se anderledes på den sag.

Mobbet hele livet med sit udseende: Nu vælter støtten ind

- Jeg blev mobbet af drengene, da jeg gik i tredje til syvende klasse. De kaldte mig ”Fede-Dorit”, for det var lige, da filmen ”Therkel i knibe” var populær, siger Helena.

Hun var på det tidspunkt ikke en tyk pige, men en stor pige, der blev hurtigere moden rent kropsligt end kammeraterne, og derfor begyndte drengene at drille på en måde, der udviklede sig til mobning.

- Jeg blev selvfølgelig ked af det. Men det gjorde mig også stædig. På en måde kan man sige, at mobningen gjorde mig stærkere, fortæller hun.

Silas Holst taler ud om mobning: Jeg gemte mig og græd

Bærer ikke nag

For den havde den effekt, at Helena blev endnu mere opsat på, at mobberne i hvert fald ikke skulle bestemme, hvordan hun så på sig selv.

Mobningen sluttede til sidst. De værste mobbere skiftede i skole, og så var der kun de søde tilbage, som hun siger. Inden hun tilføjer, at hun i dag ikke bærer nag mod drengene.

Genial idé: Lærer bruger æbler mod mobning

- Vi var børn, og de var dumme, men de er også blevet voksne og klogere, og alle fortjener en chance til, siger Helena.

Har ventet på sin chance

Hun er glad for, at hun nu også har fået en chance. En chance for at opfylde sin drøm om at bryde igennem som model via sin medvirken i Topmodel.

- Jeg har nærmest gået og ventet på, at branchen åbnede sig for andre end size 0-modeller. Jeg har altid drømt om at være en af pigerne i magasinerne. De er så smukke. Men det virkede uopnåeligt, for jeg kan aldrig få den ideelle højde eller blive en size 0, siger Helena, der med sine 1.68 ikke helt har den traditionelle modelhøjde.

Far deler hjerteskærende video efter søns selvmord pga. mobning

Du kan følge Helena i Topmodel Curves på Kanal 4 fra den 30. august og så hver tirsdag og onsdag aften i løbet af efteråret.

Læs hele interviewet med Helena - og se flere skønne billeder af hende - i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 24. august 2016.

De blev stjerner trods mobning:

Stjerner trods mobning

Sådan opdager du mobning - og sådan gør du bagefter!

Tip: I bogen 'Børn skriver til børn om mobning' deler 23 børn og unge deres tanker om mobning. Bogen er skrevet til og af de mange børn, der har prøvet at blive mobbet. Den er for dem, som holder problemerne for sig selv for at skåne deres forældre eller frygter, at mobningen bliver endnu værre, hvis de 'sladrer'. For dem, der ikke kan lade være med at mobbe andre, og dem, der står på sidelinien og ikke går ind og hjælper den, der bliver mobbet. Mobbede børn kan her læse, at de ikke er alene i verden om at føle sig forkerte, ensomme og mindre værd.

Køb bogen her >>

Pige, der er ked af det
AOP

Sponsoreret indhold