Kendte

Hun nåede aldrig at høre den

2. januar 2014 af Martin Hjort/StarPress, foto: Privat
Tvilingerne Rikke og Trine, som vi lærte at kende i X Factor i 2011, har skrevet en sang, hvor al indtægten går til Kræftens Bekæmpelse.

Vi kender den som de to charmerende tvillinger, der dukkede op til X Factor-audition - tilmeldt af deres fodboldtræner. De nåede hele vejen til liveshowene, hvor de fik en femteplads. Det var i 2011 - det år, Sarah vandt.

Nu er de endelig klar med noget musik, de selv har skrevet. De er ikke længere 'tvillingerne Trine og Rikke'. I dag kalder de sig 'Paint it Red'. Det første nummer, som forventes ude i midten af januar, er blevet til på en noget sørgelig baggrund, fortæller de to.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vores mormor, som vi altid har haft et meget tæt forhold til, fik konstateret kræft forrige jul. Der havde kræften desværre spredt sig til hele kroppen, så det var kun et spørgsmål om tid, inden hun ville dø fra os. Hun døde den 20. december.

Nummeret, de to piger har lavet, hedder "Marching Home".

- Vi har forsøgt at lave en sang, der ikke er sørgelig. Når man er midt i et kræftforløb, så er det vigtigt at man bevarer håbet om, at det nok skal gå. Det er det, vi gerne vil signalere med sangen. Så sangen handler ikke om kræft. Det handler mere om de gode ting, der er i livet. Man skal ikke handle som om, folk er syge. Det ved de godt, så der er ingen grund til at minde dem om det, siger de to.

Deres mormor ville have blevet 83 år den 4. januar, så hun har levet et langt liv, men det ændrer ikke på smerten, når et kært familiemedlem dør. Det er stadig rigtig svært at sige farvel.

- Hun samlede alle børnebørnene, lige inden hun døde. Der sagde hun for første gang direkte, at hun elskede os, og at vi har været nogle rigtig dejlige børn.

- Vi har aldrig været i tvivl om det, men det var alligevel et rørende øjeblik. Det var det perfekte farvel.

Nummeret, som de to piger har skrevet på baggrund af mormorens sygdom, mangler stadig at blive mikset helt færdigt, så mormoren nåede aldrig at høre det. Det er de to ærgelige over.

- Vi ville virkelig gerne have haft, at hun ville have hørt nummeret.

Rikke og Trine kommer ikke til at tjene noget på nummeret, for alle de penge der kommer ind på salget af sangen, der forventes at kunne købes via itunes fra midten af januar, går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Sponsoreret indhold