Kendte

Jannie fra nyt skilsmisse-program: Jeg skreg om hjælp

17. marts 2015 Karin Heurlin
Når Jannie skreg om hjælp, var der ingen, der hørte hende. Volden mod hende foregik nemlig bag den lukkede hoveddør. I dag er hun gået fra sin mand, og hun har ladet et kamera følge hende i tiden lige efter bruddet. Jannie er nemlig en af de seks kvinder i Kanal4’s nye program Nyskilt. Se det hjerteskærende klip fra programmet her, hvor Jannies husker tilbage på volden

- Det er et spørgsmål om tid, før jeg ser de her mærker på en person, som ikke er levende.

Sådan sagde den læge, som undersøgte Jannie, efter hun havde fået tæsk af sin mand.

Jannie Van Hasendonk var 18 år, da hun blev kæreste med den mand, hun elskede. Den mand, som senere blev så voldelig, at hun brød ud af forholdet og valgte at blive alenemor til deres fælles søn.

Fulgt af kameraer gennem skilsmissen

Lige efter skilsmissen har Jannie været fulgt af kameraer, for hun medvirker i Kanal4’s program ”Nyskilt”, hvor man kommer helt tæt på seks forskellige kvinder med meget forskellige forhistorier og meget forskellige grunde til at blive skilt.

Håber hun kan hjælpen andre ud af volden

Jannies historie er barsk. I programmet fælder hun mange tårer, og det gør hun stadig, når hun taler om det. Alligevel bliver hun ved man at tale i håb om, at hendes historie kan få andre voldsramte kvinder til at pakke en taske og sige “stop.”

- Jeg håber andre kan støtte sig op af min historie. Hvis jeg kan komme igennem det her, så kan andre også. Jeg har været så langt nede og alt har været helt sort. Men i dag ved jeg, at lige meget, hvad der sker, kan jeg overleve det.

Jannie er langt fra den eneste kvinde, som lever et liv med frygt og blå mærker. Hvert år oplever 29.000 kvinder partnervold ifølge LOKK, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.

Inviterer stadig eksmanden indenfor

Jannie kom heldigvis ud af det, og i et stort interview med Ude og Hjemme på onsdag, fortæller hun om sit liv i dag, hvor hun faktisk inviterer eksmanden inden for. Sønnen elsker nemlig sin far overalt på jorden.

- Min søn er så glad for ham, og jeg ville da være en modbydelig mor, hvis jeg ikke lod ham se sin far, som hun siger, mens hun dog understreger, at der er klare regler, når eksmanden kommer hjem til dem.

- Han skal opføre sig pænt, ellers skal han gå igen. I dag er jeg overhovedet ikke bange for ham.

Du kan se Nyskilt på Kanal4 hver onsdag klokken 21.

Læs hele historien om Jannie i Ude og Hjemme onsdag

Jannie fra Nyskilt fortæller om sit voldelige forhold
Steen Wrem

Sponsoreret indhold