Kendte

Jeg bager aldrig selv

23. september 2013 af Annemette Barbré/Foto: Gregers Kirdorf
Den populære tv-vært i DR’s seersucces Den store bagedyst har ikke nogen sød tand og indrømmer, at han faktisk ikke bryder sig ret meget om kager. Og han kunne da slet ikke drømme om selv at bage én.

Når DR1 hver tirsdag aften blænder op for Den store bagedyst, er Peter Ingemann den smilende og oplagte vært. Sammen med dommerne, Mette Blomsterberg og Jan Friis Mikkelsen, følger han deltagernes anstrengelser og beundrer de imponerende resultater i form af tærter, lag- og konditorkager - og alt det andet skønne bagværk. Peters begestring er skam ægte. Selv om han faktisk slet ikke er så vild med kager.

- Jeg har ikke nogen sød tand, og jeg har aldrig været den store kage-spiser. Jeg er mere til stærke og syrlige smagsindtryk, indrømmer 40-årige Peter Ingemann.

Han mener dog på ingen måde, at det diskvalificerer ham som vært i bageprogrammet.

- Jeg har altid beundret dedikerede mennesker. Om det er biler, rumraketter eller kager, de beskæftiger sig med, er ligegyldigt. Det er deres begestring og dygtighed, der fascinerer mig. Det er vel også netop en flok amatørers dygtighed og engagement samt selvfølgelig den spændende konkurrence, der får godt 800.000 seere til at følge med foran skærmen hver uge, siger Peter.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen om sin egen makeover

Hjemme i funkisvillaen i Aarhus-forstaden Ry er det derfor ikke Peter, der trækker i forklædet og slår dej sammen til en kage til kaffen.

- Jeg bager aldrig. Så er det sagt. Tidligere har jeg bagt en del brød. Men kager gider jeg ikke. Når jeg ikke selv har lyst til at spise dem, er der jo ingen mening i at stå og bage dem. Hvis der endelig skal kage på bordet, henter jeg én hos vores lokale bager, siger den sympatiske tv-vært med et smil.

Som den eneste tabte han sig i løbet af de otte uger, optagelserne til Den store bagedyst varede.

- Alle de andre tog på. En enkelt hele fire-fem kilo. Vi væltede jo rundt i kager, når dagens optagelser var slut. Og både deltagere, dommere, kamerafolk og teknikere tog for sig af retterne. Det gjorde jeg ikke. Og da jeg skulle stå op og gå rundt cirka 10 timer hver dag, tabte jeg mig altså omkring halvandet kilo.

Nye udfordringer

Den store bagedyst er det sidste program, Peter laver for sin arbejdsgiver gennem 13 år, DR. Fra oktober kan han i stedet opleves på den konkurrerende kanal, TV 2.

- Jeg har fået et rigtig godt tilbud. Og det var lige på det rigtige tidspunkt for mig, siger Peter, der i ni år har stået i spidsen for den langtidsholdbare succes Hammerslag.

- Jeg har elsket at lave Hammerslag. Men vi producerer altså 20-24 udsendelser hvert år. Hvis du ganger det med ni, er det blevet til en del. Jeg trængte simpelthen til forandring og nye udfordringer, forklarer Peter.

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann: Jeg var medmisbruger længe

Han første program på TV 2 hedder Nybyggerne.

- Vi har fundet fire meget forskellige par, der skal færdigbygge og indrette hver deres typehus på et begrænset budget og på bare ni uger. Vinderparret får lov til at beholde deres hus, forklarer Peter.

Han understreger, at han skilles fra DR i den bedste forståelse.

- DR har været en fantastisk arbejdsplads. Jeg har været her, siden jeg var helt nyuddannet. Ja, faktisk er jeg uddannet radiojournalist på Østjyllands Radio i sin tid.

Peter hverken vil eller må afsløre, hvem der om tre uger bliver kåret som vinder i Den store bagedyst.

- Jeg kan kun sige, at det bliver spændende - og et tæt opløb, siger han med et hemmelighedsfuldt smil.

Og tilføjer lige på falderebet, at hvis han overhovedet og absolut skal spise noget sødt, så skulle det da liiiige være Mette Blomsterbergs hjemmelavede flødeboller.

- De er simpelthen fantastiske. Dem vil jeg godt anbefale. Sød tand eller ej, så hører man nærmest englene synge ved den første mundfuld, lover Peter.

Hent opskrift på Mette Blomsterbergs flødeboller her: http://www.dr.dk/tv/program/den-store-bagedyst/artikler/opskrifter/uds5/flodeboller.htm

Sponsoreret indhold