Kendte

Jeg fortjener nye bryster

4. maj 2010 af Joan Andersen
Tina fra programmet De fede trin hun tabt sig 17 kilo. Målet er at nå ned på 85 kilo inden sin 30-års fødselsdag til januar og så skal hun have nye bryster
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Tina er godt på vej til at sejre i sit livs største projekt: At blive normalvægtig og få livsglæden igen. Siden hun begyndte at træne, leve sundt og danse i De fede trin, har Tina smidt 17 kilo - og hun har endda ikke vejet sig for nylig.

- Jeg vil super-gerne under de 100 kilo. Bare det at gå fra tre cifre til magiske to, betyder meget psykologisk, siger 29-årige Tina Linnemand fra Holbæk. Og hun har ikke tænkt sig at stoppe der. Tina har sat sig et yderst realistisk mål. - Når jeg fylder 30 år til januar, vil jeg gerne være nede på 85-90 kilo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg vil gerne holde et brag af en fest og bare vise mig frem. En af sypigerne fra Mastiff har tilbudt at sy en kjole til mig. Den skal være fræk og udfordrende. Jeg vil også gerne have et par nye bryster, for med det her vægttab kommer de til at hænge helt vildt, og det er jo ikke særlig fedt, når man kun er 29 år. Jeg håber, der kan blive råd til begge dele.

Læs også: Tina vil være slank til sommer

Intet selvværd
For Tina har det ikke bare været en kamp om kiloene. Hun har fået det selvværd tilbage, som hun mistede i de sene teenageår. Hun var egentlig ganske slank, indtil hun blev 16-18 år. Men så fik hun en kæreste, som i den grad fik hende ned med nakken og ødelagde hendes selvværd.

De fede trin:

Vidste du at deltagerne i De fede trin følger kost- og motionsplaner fra Slankeklubben?

- Jeg begyndte at gemme mig mere og mere. Jeg følte ikke, jeg var noget værd. Jeg tog 20-30 kilo på, og jeg blev mere indadvendt, selv om det jo normalt er lige i den periode af ens liv, man begynder at gå mere ud med vennerne, fortæller Tina. Da forholdet sluttede, fortsatte hun med at tage på, og hun blev ved med at leve en tilbagetrukken tilværelse.

Når hun endelig var i byen med vennerne, endte hun som regel med at blive ked af det. - Jeg mødte jo de der smarte fyre og piger, som kiggede nedladende på mig. Jeg kunne se, at de stod og hviskede om mig og kommenterede det, når jeg dansede, og så følte jeg mig bare så utilpas og endnu mere som en, der ikke var noget værd, siger hun.

Læs også: Jesper: Min laveste vægt i 25 år (link fjernet)

Jeg var statist
I dag har hun kun ynk tilovers for den slags uopdragne mennesker. Samtidig ærgrer hun sig over, at hun ikke startede sin nye livsstil langt tidligere. - Fra 16 til 29 år. Det er mange år at være overvægtig. Men jeg har bare ikke haft rygraden til det. Selvværdet var der heller ikke, siger hun. I de mange år gemte hun sig bag en facade. Først da hun kom med i De fede trin, gik det op for hende, hvor meget vægten faktisk hæmmede hende.

- Jeg har jo været ensom. Det gør mig mega ked af det. Jeg skal give mere plads til mig selv og ikke kun tænke på andre. Det er okay at være lidt egoistisk. Og jeg skal også lære at acceptere mig selv. Jeg har i mange år været statist i mit eget liv, og det er jo sørgeligt. Nu skal jeg finde Tina frem igen, hende jeg var, da jeg var 16 år. Jeg skal være en voksen udgave af den pige, forklarer hun

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummmer 18

Sponsoreret indhold