Kendte

Jeg har smidt 80 kilo

12. september 2012 af Karin Heurlin
22-årige Sandra har gjort op med sit misbrug af mad og mænd. Det har gjort hende 80 kilo lettere. endnu smukkere. Og en hel del rigere.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

9.000 kroner. Så meget brugte 22-årige Sandra Krag Christiansen på junkfood hver eneste måned. Dagligt kunne hun ringe til nærmeste pizzeria og bestille en burger, to durumruller og en deep pan pizza ledsaget af adskillige liter sodavand.

Vægten måtte hun se gå op i så høj en fart, at hun på bare tre år tog 100 kilo på og til sidst endte med en vægt på 205 kilo. Man kunne se den gå ned igen, da Sandra medvirkede i Ekstrem Fed på TV3, hvor hun kæmpede sig til et utroligt vægttab på 62 kilo. Men i virkeligheden var hendes præstation endnu mere imponerende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Inden optagelserne var det nemlig lykkedes hende at tabe 18 kilo på en måned, og i dag er hun derfor 80 kilo lettere end udgangspunktet.

- Det har givet mig langt større frihed. Nu kan jeg gå på cafe med veninderne uden at frygte, at stolen går i stykker under mig. Jeg kan gå i en helt almindelig butik som Only og købe tøj. Hvor vildt er det?

Hun ser fantastisk ud i det hele. Selv har hun dog ikke helt forstået det. Hvor kroppen har smidt kilo efter kilo, så har hjernen ikke fulgt lige så hurtigt med.

Læs også om Maria fra Ekstrem Fed, der var for tyk til at adoptere

Ved at spise sig ihjel
- I min bevidsthed har jeg nok tabt 15 kilo. Det er svært for mig at forstå hvor meget, der er sket.

I det hele taget har Sandra kæmpet mindst lige så meget med sin tankegang som med kosten og motionen under sit vægttab. Hun har blandt andet siddet mange timer hos en psykolog for at finde ud af, hvorfor hun misbrugte mad. Og hvordan hun kunne slippe af med det.

- Det er jo helt forfærdeligt, hvordan jeg har mishandlet mig selv. Det tænkte jeg ikke på, da jeg var stor. Men det gjorde hendes mor.

Hun var så skrækslagen for, at hendes elskede datter var ved at spise sig ihjel, at Sandra morgen og aften måtte sende sin mor en sms bare for at vise hende, at hun stadig var i live. En dag under vægttabet tog hendes mor hende med ud i skoven og satte ord på, hvor bange hun var. Hun fortalte blandt andet, at hun allerede havde tænkt over, hvor Sandra skulle begraves, hvis det værst tænkelige skete.

Afhængig af mænd
- Det var så hårdt at høre hende sige, og det satte sig virkelig dybt i mig, siger Sandra, der i dag har fået et lettere liv og er gået 10 buksestørrelser ned. Og så har hun fået styr på sit misbrug af mænd.

- Jeg var afhængig af mændenes bekræftelse og var på alle mulige datingsider. I min profil var jeg 100 procent ærlig og skrev, hvad jeg vejede.

Mændenes interesse gav hende bekræftelse. Men det tyngede hende også, og efterhånden indså hun, at hendes misbrug af mænd var en af grundene til, at hun tidligere havde svært ved at tabe sig. Det var også derfor, hun fra den ene dag til den anden valgte at slette ikke mindre end 18 numre på forskellige mænd fra sin telefon.

- Det er en lettelse. Jeg behøver ikke al den bekræftelse mere. Nu kan jeg bare se mig selv i spejlet og tænke, at jeg ser godt ud. Andre behøver ikke gøre det.

Læs om Maibritt, der kun tabte 30 kilo i Ekstrem Fed

Sponsoreret indhold