Kendte

Kamilla fra TV2-program: Jeg vil ikke have børn

15. oktober 2020 Af Anne Kristensen. Foto: André Blinkilde/TV 2
22-årige Kamilla Andersen-Otte bliver mødt med skarpe holdninger og skepsis, når hun fortæller, at hun aldrig ønsker at få børn. Men hvorfor skal andre blande sig i det? spørger hun.

Kamilla Andersen-Otte ved godt, at hun ikke passer ind i det stereotype billede af en kvinde. Hun læser til softwareingeniør og elsker at spille nørdede computerspil. Hun går ikke op i, at hendes hjem skal se perfekt ud, men er faktisk et kæmpe rodehoved. Og så har hun ingen ambitioner om, at hun en dag skal have børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Folk undrer sig

Hendes ”drengede” interesser og roderiet får egentlig bare de fleste til at grine kærligt ad hende. I værste fald synes de blot, at det er lidt mærkeligt. Men dét med børnene er virkelig noget, som kan få folk op af stolene, fortæller hun:

– Det er, som om jeg bliver set på i et helt andet lys, bare fordi jeg ikke har en kæmpe trang til at være mor. Jeg får tit kommentaren ”det er da hele meningen med livet at få børn”, og man føler sig derfor invalideret og mindre værd, fordi man ikke lige kan se det tiltrækkende i at have det ansvar. Nogle nægter endda at tro på det og siger bare ”det er jo ikke noget, du skal bestemme lige nu.” Som om jeg nok skal blive klogere med tiden og få den ”rigtige” holdning.

Kamilla forstår ikke, hvorfor andre overhovedet tillader sig at have en mening om noget så personligt.

– Det undrer mig, hvorfor folk bare tror, at de kan sige sådan noget til mig? For det første er det jo mit liv og ikke deres, og for det andet så kan jeg ikke se pointen i at få børn, hvis jeg ikke har lyst. Det kan der umuligt komme noget godt ud af.

Læs også: Stine og Claus fra "Holder vi et år?": Vi holdt vores bryllup hemmeligt

Det er meget privat

Kamilla og hendes kæreste, Peter Printz Madsen, kan i øjeblikket opleves i TV 2-programmet ”Holder vi et år?”, hvor fire nyforelskede par får testet holdbarheden af deres forhold. Også her kommer spørgsmålet om børn op at vende blandt de tre eksperter, som skal vurdere, om Kamilla og Peter kommer til at fejre deres 1-årsdag.

Peter ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvorvidt han ønsker at få børn eller ej. Han mener – præcis ligesom Kamilla – at det er noget meget privat:

– Jeg synes egentlig ikke, at jeg skylder at fortælle nogen, om jeg vil have børn. For at være helt ærlig så er det heller ikke noget, jeg har tænkt så meget over endnu. Jeg er heller ikke blevet afkrævet et svar på samme måde, som Kamilla måske er. Det kan nok godt hænge sammen med, at jeg er mand, og det er jo heller ikke helt fair, at der er den forskel. At bare fordi man er kvinde, så skal man stå til ansvar.

Læs også: Jeg gav mine børn væk af kærlighed

Stor respekt

Af samme grund har Peter stor respekt for, at Kamilla står fast på sin holdning – uanset hvad andre mener.

– Jeg synes bare, det er tiltrækkende, at hun er klar over, hvad hun vil med sit liv. Det siger meget om Kamilla, at hun hviler så meget i sig selv og ikke er bange for at gå imod strømmen.

For både Peter og Kamilla er det vigtigste i et forhold, at man kan tale om tingene og behandle hinanden ordentligt.

– Et godt forhold er i mine øjne, at man begge prøver at være et godt menneske, og at man er i stand til at se forbi sin egen næse og kan sætte sig ind i den anden persons behov. Det er jo et samarbejde at være et par, så der skal være forståelse fra begge sider. Hvis der ikke er det, skal man sørge for at arbejde sig hen mod den forståelse, siger Peter.

Kamilla er enig.

– Man skal kunne snakke om tingene, uden at det bliver til kæmpe diskussioner hver gang. Og så skal man lytte til hinandens behov og være klar over, at ikke alle kan mene det samme som en selv, siger hun.

Læs også: Brev til Mimi: Min kæreste vil ikke have børn

I hver sin lejr

Peter og Kamilla er selvfølgelig også forskellige, selv om de er enige om mange ting, har fælles interesser og går på samme studie.

– Vi har for eksempel ikke samme bagage, når det kommer til at være i et forhold. Peter har ikke rigtigt haft kærester før mig, så det har været nyt for ham at skulle håndtere at være i et skænderi som par. Jeg tror måske, at jeg har været lidt bedre til at tage ting op, når jeg har følt, at der var noget, vi havde behov for at tale ud om, vurderer Kamilla.

Peter har en lignende opfattelse.

– Måden, vi håndterer problemer på, peger nok lidt i hver sin retning. Jeg kan godt være lidt for afslappet omkring ting og trække på skulderen, hvis der opstår noget. Der er Kamilla nok mere i den anden lejr.

Se, hvordan det går med Kamilla og Peter, når TV 2 sender ”Holder vi et år?” hver torsdag kl. 20.00.
Læs også: Jeg bad min kollega om børn

Om programmet

”Holder vi et år?” er et kærlighedseksperiment i seks afsnit, hvor fire nyforelskede par har sagt ja til at være forsøgskaniner. Tre eksperter overvåger og tester først parrene i to døgn under et ophold på Helenekilde Badehotel, og herefter vil de forudsige, om parrene kommer til at fejre deres 1-års dag eller ej. Programmet følger dernæst parrenes hverdag frem til 1-års dagen for at finde ud af, om eksperterne har ret, eller om kærligheden er mere uforudsigelig, end man tror. ”Holder vi et år?” vises torsdage kl. 20.00 på TV 2.

Sponsoreret indhold