Kendte

Karina Frimodt om sit kræftforløb: Alt ramlede

27. oktober 2016 Anne Kristensen
Foto: AOP og TV 2
Karina Frimodt opdagede under sidste års Knæk Cancer-uge i 'Vild med dans' den knude i sit bryst, som skulle vise sig at være kræft. Nu ser hun tilbage på et år, der har været en sand rutsjebanetur af følelser.
Karina Frimodt taler ud om sit kræftforløb.

I denne uge er der Knæk Cancer-uge på TV 2, og det markeres også i fredagens Vild med dans, der traditionen tro omdannes til et indsamlingsshow.

For særligt én af programmets professionelle dansere, 38-årige Karina Frimodt, bliver aftenen helt speciel.

Vild med dans: Marianne Eihilt gør comeback

Karina Frimodt mærkede nemlig en knude i sit højre bryst under sidste års Knæk Cancer-uge. En knude, som viste sig at være forstadier til kræft, og som betød, at hun nogle måneder efter fik fjernet og siden rekonstrueret sit bryst.

I dag er hun rask, men sygdommen har bestemt sat sine spor. 

Alt ramlede

Fysisk trækker det stadig i brystet, når hun strækker sin højre arm. Og rent mentalt er der også stadig følgevirkninger.

For det var med Karinas egne ord et sandt helvede at gennemgå kræftforløbet. Ikke mindst fordi Karina er mor til to børn, Mathilde på 8 år og James på 1,5 år, som selvfølgelig heller ikke kunne undgå at blive mærket af deres mors sygdom.

Video: Her hjælper Mie Moltke sin konkurrent i Vild med dans

- Alt ramlede fuldstændig sammen. Man når jo at tænke alle scenarier igennem, især når man har børn. Jeg har været derude, hvor man slet ikke tror, det er muligt, siger Karina Frimodt til TV 2.

Efter brystoperationen blev hun ramt af en alvorlig infektion, som betød, at hun i lang tid efter ikke kunne foretage sig selv de mindste hverdagsdag med børnene.

Børnene led også

Og det gik først og fremmest ud over forholdet til sønnen James.

Mille Dinesens store sorg: Har prøvet at få børn i 10 år

- Jeg kunne ikke lege eller skifte ble på min søn, og det forstod han jo ikke. Så han straffede mig ved at afvise mig. Min datter forstod det godt, men hun var derfor også meget bange for, hvad der foregik med mig, fortæller Karina Frimodt.

Karina ville derfor for alt i verden besejre kræften og valgte af den grund at få brystet fjernet.

Mie Moltke taler ud om Lais nye baby: Det er svært

- Jeg ville have en ende på det helvede, jeg var havnet i. Og den bedst mulige måde var at få fjernet brystet, så jeg ikke skulle være bange for, om der var noget tilbage, siger Karina Frimodt, som dog også var ked af at skulle af med sit ene bryst.

- Mit bryst var jo en del af mig, min kvindelighed og mit job, hvor jeg ofte danser i tætsiddende kjoler, siger hun.

Sarah Grünewald om sønnens læbespalte: Jeg ville ikke have ham op til mig

Vil give andre håb

Karina Frimodt er dog glad for sin beslutning, for hun har trods alt stadig et bryst og har fået sit liv tilbage, som hun siger.

Hun er ikke længere med i Vild med dans i denne sæson, da hun og partneren Søren Fauli blev stemt ud af programmet. Men fredag vender Karina alligevel tilbage til dansegulvet, hvor hun sammen med en anden professionel danser meget symbolsk skal danse til sangen 'Don't Give Up'. 

Søren Fauli: Derfor røg jeg ud af Vild med dans

- Jeg vil gerne fortælle min historie gennem dans. At man kan gå fra mørket til lyset og komme ud på den anden side, hvor man har det godt. Hvis jeg kan give håb til dem, der står i det nu, er jeg meget glad, siger Karina Frimodt.

Lykkelig Mads Vad: Jeg skal giftes

Du kan se Karina Frimodt danse i 'Vild med dans knækker cancer' fredag kl. 20.00 på TV 2. 

Husker du alle vinderne af Vild med dans?:

Vild med dans: Her er alle vinderne

Sponsoreret indhold