Kendte

Kopernikus har masser af selvtillid inden aftenens dans

28. oktober 2011 af Tekst og foto: Martin Hjort/Starpress
Nikolaj Kopernikus og Victoria Franova fik sig noget af en forskrækkelse, da de i sidste uge – på trods af flotte dommerpoint – endte i omdans. Men det er overhovedet ikke noget, de to har tænkt på i ugens løb. Tværtimod. Kopernikus har alt for travlt med at glæde sig over sin nye ynglingsdans, quicksteppen.

- Det har været en meget intensiv uge. Og meget hård, fordi vi har to danse. Vi skal blandt andet danse quickstep, og jeg må sige, at jeg synes, at det er en grotesk fantastisk dans. Den har virkelig taget fusen på mig, for det var en af de danse, jeg synes var meget underlig, inden vi startede. Jeg kunne ikke rigtig forlige mig med den. Men nu synes jeg, at det er en helt fantastisk dans, siger han begejstret, da udeoghjemme.dk møder ham og partneren Victoria Franova efter deres træning torsdag formiddag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det har krævet fuld koncentration at lære dansen.
- Hver uge er der svære ting, der skal læres. Men den her uge, den har været særlig udfordrende, fordi jeg simpelthen ikke har haft kapacitet i hjernen til at omsætte og administrere det koordineringsmæssige i forhold til at få det hele til at falde på plads. Quicksteppen er helt ekstrem svær. Det er sådan en rigtig "multitask dans", fordi bentøjet kører på én måde og så har du den her britiske holdning i overkroppen, hvor man skal være helt fast i strukturen. At få de to ting kombineret, det er altså svært, lyder det fra skuespilleren.

Han føler dog, at den er ved at sidde fast i øverste etage. Men det gør dog ikke, at han slapper mere af, for der er rigtig meget, der kan gå galt.
- Der er ekstraordinær mange trin i en quickstep. Kommer man galt ind i trinene, så kommer man galt ind i hele dansen. Vi kan ligefrem vælte, hvis starten kikser, siger han.

En lettelse at være i omdans
I sidste uge måtte Kopernikus og Franova for første gang kæmpe for deres overlevelse i omdansen. Sådan en tur plejer normalt nok at kunne fremkalde nogle tanker og noget nevøsitet. Men ikke hos Kopernikus.

- Det har overhovedet ikke sat sig spor. Var vi røget i omdans med dårlige dommerpoint, så havde det nok været anderledes, for der så havde været flere ting, der pegede i samme retning. Men vi fik jo rent faktisk nogle fine point (33, hvilket var tredje flest, red.), så det er ikke noget, der har fyldt ret meget, siger han.

Victoria Franova mener ligefrem, at det kan have været en fordel.
- Jeg føler faktisk, at det har været en lille smule lettende, at vi var i den omdans. Man kan jo godt gå og frygter den lidt på forhånd. Men nu har vi været der, og vi har klaret os igennem. Jeg tror ligefrem, at det har givet Nikolaj en ekstra gejst, så han nu siger, at det vil vi altså ikke igen, griner hun.

Sponsoreret indhold