Kendte

Krabbe fra "Rigtige mænd" tabte 34 kilo.

25. oktober 2017 af: Marianne Knudsen
Foto: Gregers Kirdorf.
Før lå 35-årige Thomas mest på sofaen og zappede tv. Kampvægten var 114 kilo, og energien var i bund. Så medvirkede han i DR-programmet ”Rigtige mænd”, tabte 34 kilo og siger nu ja, hver gang hans børn spørger om, at han spiller bold med dem i haven.
Mand sammen med sine to døtre. Mand fra programmet "Rigtige mænd"

Thomas fra DR-programmet "Rigtige mænd"

En body age på 45 år er ikke særlig flatterende, når man kun er 34 år. Og den nu 35-årige Thomas Krabbenhøft blev da også ked af det, da han sad sammen med de andre gutter fra tv-programmet ”Rigtige mænd” og fik den chokerende melding for et år siden.

Men skal han være ærlig, vidste han det jo egentlig godt. At det stod skidt til. For når man hver dag henter sin frokost hos bageren og har en svaghed for franske hotdogs, så ender det med at kunne ses.

– Jeg tænkte overhovedet ikke over, hvad jeg spiste i løbet af dagen, for jeg købte mad, når jeg var sulten, og så var det jo sjældent sundt. Jeg tror faktisk, jeg kender hver eneste pølsevogn her i området, konstaterer Krabbe, som han kaldes af sine venner.

Slank med Gustav Salinas

Og når han havde fri fra jobbet som kloakarbejder, var han som regel bare træt og lagde sig på sofaen med fjernbetjeningen i den ene hånd og en chips-pose i den anden.

For han havde nemlig kun sig selv at tage hensyn til i hverdagene efter, at han var blevet separeret fra Tina, som han har døtrene Sofia på 9 år og Maja på 6 år med. Han er også far til 14-årige Noah fra et tidligere forhold.

Elevatorvægt

Nogle gange syntes han dog selv, at maven var blevet for stor, og at der var blevet for trangt, når han på arbejdet skulle krybe ned i brønde – og så gik han på en skrap kur i et par måneder og smed hurtigt 15-20 kilo.

Men kyllingefileter og grøntsager er kedelige at spise i længden, og lige så hurtigt kiloene var røget af, kom de derfor på igen.

Her er logikken bag et vægttab

– Jeg har altid haft lidt af en elevatorvægt og svært ved at holde vægten, når jeg endelig har tabt mig. Det begyndte på Teknisk Skole, hvor jeg faktisk var en ret veltrænet fyr, da jeg begyndte. Men i løbet af 20 uger havde jeg taget 20 kilo på. Kantinens mad smagte simpelthen for godt. Og sådan har det været hver gang, jeg har tabt mig. Jeg falder tilbage i det samme dårlige mønster, fortæller Krabbe.

Ramt af fire blodpropper

Men forrige år fik han en alvorlig advarsel om, at han burde få bremset elevatorvægten. Han blev ramt af fire blodpropper.

Tips til dit vægttab

– Det gjorde mig bange, for jeg har ikke lyst til at dø fra mine børn. Jeg fik også at vide, at jeg har en kromosomfejl, som får mit blod til at flyde som Nutella. Det gjorde det heller ikke bedre, at jeg røg 20 cigaretter om dagen og spiste usundt, siger Krabbe, der gik på kur, da han kom hjem fra sygehuset.

Dårligt forbillede

Han tabte 15 kilo på fem måneder, men vidste også, at han ville ende med at tage det hele på igen, hvis ikke han denne gang fik noget hjælp.

Så en aften i selskab med en kollega sendte han – i kådhed og med lidt alkohol i blodet – en sjov tekst og et billede af sig selv på langs i hængekøjen til DR, der søgte nye deltagere til tv-program-met ”Rigtige mænd”.

Hold din krop stærk derhjemme

Det var langt fra gennemtænkt, men han ville SÅ gerne. Et vægttab var for uoverskueligt at stå med selv, og han havde brug for redskaber, hvis han for alvor skulle ændre sin livsstil.

– Jeg var også blevet et dårligt eksempel for mine børn og var i gang med at give dem nogle dårlige kostvaner. Når de spurgte, om jeg ville lege med dem, fandt jeg noget snolder frem til dem i stedet for. Men de var jo kede af, at jeg aldrig orkede at gå med ud i haven for at spille bold sammen med dem. Så jeg havde brug for hjælp.

Og hjælpen endte han med at få i sundhedseksperimentet på tv. Sammen med fire andre ”rigtige mænd” blev Krabbes forvandling vist i bedste sendetid.

Kiloene raslede af

Få ting skulle ændres i hverdagen. Mændene skulle drikke to liter vand om dagen, spise to-tre æg om morgenen og så gå ture med en rygsæk fyldt med sten og andre overkommelige træningsøvelser.

– Det var sværest med morgenmaden, for det har jeg aldrig spist, men jeg opdagede, at jeg var mæt længe på sådan en omelet. Og så havde jeg en madpakke med rugbrødsmadder eller kikærteboller med på arbejdet. I begyndelsen valgte jeg at gå en tur i frokostpausen, for mine kolleger spiste jo stadig bagerens sandwich eller snuppede en fransk hotdog. Så for ikke at blive fristet gik jeg simpelthen.

Flad mave på 6 uger

Resultaterne viste sig lynhurtigt. 17 kilo raslede af i løbet af bare otte uger og fik Krabbe til at sætte alt ind på kosten. Han blev nærmest ”fedtforskrækket”, siger han, og det endte med at dræne ham fuldstændig for energi.

Heldigvis fik programmets træner og coach Jacob Søndergaard ham på rette vej igen, og siden har Krabbe fundet ud af, hvad der skal til for at bevare vægttabet. Blandt andet hans tre ugentlige løbeture på 10 km.

– Selvfølgelig er der dage, hvor jeg har mest lyst til at smide mig på sofaen, men jeg kan blive helt irriteret på mig selv, hvis jeg springer over, for jeg kan mærke, at jeg hurtigt mister farten, hvis jeg ikke vedligeholder formen. Så jeg gør det og nyder det rent faktisk også.

En rigtig mand

Han er klar over, at han har inspireret andre, for der er bud efter ham, og han bliver inviteret til forskellige løb rundt om i landet og holder også foredrag.

Lige nu har han samlet 50 mænd i Horsens til træning, mandehørm og fællesskab, og han håber, at det vil lykkes at lave et ”Rigtige mænd”-løb i byen næste år.

En times motion forlænger livet

– For mig er en rigtig mand én, der tager vare på sig selv og passer på sin familie, og det gør jeg mit bedste for at leve op til hver dag, siger han og afslører, at han og ekskonen Tina stille og roligt forsøger at finde hinanden igen.

Tak til ekskonen

– Hun har været en kæmpe støtte for mig i alt det her. Det er hende, der har løbet ved siden af mig, når jeg ikke orkede, og har bagt kikærteboller til min madpakke. Det er bestemt også hendes fortjeneste, at jeg er der, hvor jeg er i dag.

Sponsoreret indhold