Kendte

Kviklån finansierede børnedrømmen

9. september 2009 af Maria Rasmussen. Foto: TV3
Drømmen om en stor familie lagde kimen til familien Kjellers økonomiske nedtur. Fertilitetsbehandlingerne blev til fire skønne børn, men også en bundløs gæld.
-

'I lever som grever og baroner, men med udsigt til økonomisk ruin'. Så barsk lød dommen over Sussie og Bent Kjellers økonomi i TV3-programmet Luksusfælden.

I aftes kunne tv-seerne følge parret, som på grund af bundløs gæld havde bosat sig i en campingvogn i Norge. Listen over gældsposter var hovedrystende lang, og mange af lånene havde uhyrlige renter. Men glæden ved familielivet var ikke til at tage fejl af hos familien Kjeller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi har kæmpet for at få vores børn. Vi har været igennem hele fertilitetsprogrammet. Vores tre ældste børn er reagensglasbørn. Men det er kun den ældste, Malte, som er på statens regning. Kimen til vores gæld blev lagt med et banklån på 40.000 kroner til fertilitetsbehandlinger, siger Sussie Kjeller.

En stor børneflok har altid været drømmen for Sussie og Bent. Men drømmen synes at smuldre bort, da parret fandt ud af, at Sussie lider af sygdommen PCO, som gør det meget vanskeligt at blive gravid. Parret måtte igennem seks års skuffelser, før de endelig fik Malte ved reagensglasmetoden. Men da det kun er det første barn, som det offentlige yder støtte til, måtte parret stifte gæld, som heldigvis blev til tvillingerne Asmus og Frida, som nu er 7 år.

- Det har aldrig været min drøm at være hjemmegående. Men da det var så svært at få vores børn, blev vi enige om, at de ikke skulle være institutionsbørn., siger Sussie, der sagde sit job op i 2005 for at hellige sig ønskebørnene. Siden er miraklet Villads på 10 måneder kommet til - på helt naturlig vis.

Nedturen starter
Familiens økonomiske nedtur accelerer, da de købte et nyt hus og pludselig stod med en dobbelt husleje, fordi de ikke havde solgt det gamle. Nu kan de hverken sælge det gamle hus og eller afdrage på de dyre lån, men blot se til at økonomien skrider under dem.

- Vi var der, hvor det var nok bare at stå ud af sengen og sende børnene af sted. Vores overskud var mindre end lidt. Vi anede ikke, hvor vi kunne få hjælp, siger Sussie. Parret forsøgte så vidt muligt at skjule den vanskelige situation for børnene. Men en dag blev det hele for meget for Bent

- Bent blev fysisk syg ved udsigten til at ringe kreditorerne op. Han sad en søndag eftermiddag med rudekuverterne fremme og computeren åben. Pludselig begyndte han at græde af stress og angst over, hvad der skulle ske med børnene, siger Sussie. Bents sygemelding fik hende til at kontakte TV3-programmet Luksusfælden for at få hjælp. Med hjælp fra programmets rådgivere blev familien reddet på målstregen, men måtte dog opgive huset.

I dag er der gået ti uger, siden programmet blev optaget. Økonomien er fortsat på rette spor, selvom det er hårdt at overholde rådgivernes stramme budget. Men parret er fast besluttet på at holde fast i planen. Den kan gøre dem gældfri om et år, og så kan de for alvor nyde deres store familie. Luksus betyder jo ingenting i forhold til, at alle er glade og trygge - også kreditorene.

Sponsoreret indhold