Kendte

Landmand søger kærlighed: Anitas barske opvækst

19. oktober 2016 af Carsten Holst. Foto: Gregers Kirdorf
32-årige Anita Sinatzeek Hansen fremstår smilende og i godt humør i 'Landmand søger kærlighed' på TV 2. Men hendes liv har været præget af mobning, en alkoholiseret far og en depression, som hun først som 25-årig fik hjælp til. Og så har hun kun mødt kærligheden én eneste gang. Men nu er hun parat igen.

Anita Sinatzeek Hansen har det meste af livet haft det svært med kærligheden. Faktisk har hun som 32-årig kun oplevet den en enkelt gang.

Det forhold varede fem år, og i dag har hun kun minderne og en godt gemt forlovelsesring tilbage fra sit livs første og eneste amourøse oplevelse.

Landmand søger kærlighed: Sådan går det med Ruud og Emma

Men Anita har ikke opgivet drømmen om at finde en livsledsager, selv om hun i en forholdsvis moden alder endnu ikke for alvor har haft heldet med sig.

Taler ud i Ude og Hjemme

I aftes kunne man i 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 opleve Anitas jagt på den eneste ene i kærlighedens lunefulde lotteri. Her var Anita endnu en gang på besøg hos Michael Kvindebjerg på hans gård på Langeland, men vi må dog vente til programmets sæsonafslutning næste tirsdag, den 25. oktober, for at få udløst spændingen, om det bliver de to.

I tv-programmet afslører Anita ikke den brutale sandhed om sit liv. Det gør hun til gengæld nu i Ude og Hjemme, hvor vi har besøgt hende i hjemmet i Middelfart.

Landmand søger kærlighed: Bryllup i sigte

Her bor den unge kvinde alene, men omgivet af alverdens forskellige dyr – lige fra guldfisk over høns og katte til to pytonslanger, der er forsvarligt bag lås og slå i et terrarie.

Bag den kønne og charmerende fynbos sorgløse ydre skjuler sig en tankevækkende og bitter beretning om, hvorfor hun altid har haft svært ved at finde kærligheden.

Klassens svage led

Én af forklaringerne er, at hun ikke altid har haft det let, tværtimod. Hun var grueligt meget igennem, inden hun endelig fik tilstrækkelig selvtillid og overskud til at stille sig frem i offentligheden og fortælle om sit problematiske forhold til kærlighed.

– Min opvækst bar præg af en alkoholiseret far og en overbeskyttende mor. Som barn og ung blev jeg tappet for selvtillid og selvværd, og jeg var altid klassens svageste led. Jeg sagde aldrig noget til nogen, og jeg var let at ramme psykisk. Sådan en opvækst og barndom sætter sine spor, erkender Anita og tilføjer:

Landmand søger kærlighed: Opmærksomheden blev for meget for Ruud

– Jeg gik på syv forskellige skoler, og på de fem blev jeg udsat for mobning, tæsk, hån og latterliggørelse. Jeg var en stille og speciel pige, og jeg lærte aldrig at beskytte eller passe på mig selv. Jeg tog de daglige psykiske tæsk uden at vide, hvor hårdt de satte sig i mig. Min far omtaler jeg stadig som far, men han er ikke og har aldrig været en far for mig i ordets positive betydning. Han var ikke rar over for hverken mig eller min mor, og jeg har ingen kontakt til ham i dag.

Udviklede tidlig depression

Anita udviklede i sine unge år en depression, blandt andet på grund af de svære år med mobning i skolen. Men først som 25-årig fik hun hjælp, efter at hun var brudt sammen foran et familiemedlem.

Hun kom til læge og fik psykologhjælp og medicinsk behandling. Langsomt fik hun det så godt, at hun for første gang i sit liv turde åbne sig over for andre.

Du kan læse hele Anitas historie i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 19. oktober 2016.

Ole og Gitte fandt kærligheden i 'Landmand søger kærlighed':

Landmand søger kærlighed: Ole-landmand og Gitte skal giftes

Sponsoreret indhold