Kendte

Lina overtalte syge Mathias: Jeg havde meldt fra

7. februar 2014 af Martin Hjort/StarPress, foto: DR
En slem influenza var tæt på at koste Mathias sin sidste optræden på bootcampen. Han havde sagt fra. Men Lina Rafn overtalte ham til alligevel at forsøge en ekstra gang.

For 17-årige Mathias Chrøis var det en intens oplevelse at være til den sidste bootcamp i X Factor. For imens konkurrenterne i den unge kategori kun skulle koncentrere sig om nerverne, så havde Taastrup-knægten en slem sygdom, der var meget tæt på at sætte en stopper for hans deltagelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Natten før den endelige afgørelse, boede vi på et hotel. Jeg var oppe flere gange om natten for at kaste op. Jeg havde det virkelig skidt. Men det var helt galt om morgenen, siger han og fortæller, at han alligevel tog med de andre til Kødbyen i København, hvor Lina Refn holdt til med sine unge solister.

- Men jeg kunne igenting. Jeg kunne ikke engang stå op, så jeg blev kørt tilbage til hotellet, hvor jeg fik lov til at sove lidt. Da jeg kommer tilbage til de andre igen, siger jeg, at jeg ikke kan synge. Jeg havde det simpelthen så dårligt.

- Men Lina siger til mig, at hun synes, at jeg skal, forklarer han.

Han gør det, det går fantastisk og han ender med at være iblandt Linas tre udvalgte.

- Men det var hårdt. Jeg var syg i tre dage efter, jeg kom hjem.

Det hele er så surrealistisk
Oplevelserne i Kødbyen ligger langt tilbage og Mathias er for længst blevet frisk igen. Han går nu bare og glæder sig til, at det skal blive fredag og han skal ind på den store scene og synge for hele Danmark. Han håber, som alle de andre, der deltager i programmet, at musikken bliver hans fremtid.

Fredag aften tager han første store skridt i den retning.

- Jeg har helt ubeskriveligt meget kriller i maven. Det er ikke helt gået op for mig endnu. Det er som at tage Dæmonen i Tivoli. Man når lige at registrere, at den er startet, inden det hele er slut igen. Det går virkelig stærkt.

- Jeg har gået til musical og teater og sunget i flere år. Jeg har tænkt på at gå til audition tidligere. Men jeg har ikke følt mig klar før i år. Nu står jeg her, foran liveshowene. Det er ret surrealistisk.

Populære historie om de kendte

Vild med Dans gjorde Vickie Jo invalid

Læs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre fra sæson 17 nedenfor.

Sponsoreret indhold