Kendte

Lucas er Blachmans guldkorn

5. februar 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto:
'Et lysende talent'. Sådan kalder dommer Blachman 15-årige Lucas Francis Clever fra Hundested

Thomas Blachman havde taget sine unge solister inden for kategorien "15 til 24 år" med på Tisvildeleje Strandhotel, da han i sidste fredags udgave af X Factor skulle skære antallet af unge og håbefulde talenter ned fra 40 til kun fem tilbageværende. Blandt dem skal han i næste program skære yderligere to fra, inden han sidder med sine tre endelige bud på vinderen af årets X Factor. Hans to meddommere - Remee og Lina Rafn - skal ligeledes inden for deres kategorier "Grupper" og "Solister over 24 år" hver især finde frem til deres tre endelige bud. Her sidder Blachman - i hvert fald på papiret - med de stærkeste guldkorn i hånden. Tre unge guldkorn, der skal forsøge at gå den lange vej ligesom Martin og Laura gjorde det, da de mødtes i finalen i sidste års X Factor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Én af Blachmans tre udvalgte kan meget vel blive 15-årige Lucas Francis Clever fra Hundested. Her bor han sammen med sin far Paul, 50, mor Linda, 46, og lillesøster Vera, 13. Thomas Blachman ser et kæmpe lys i den velklædte og velformulerende knægt, og han lægger da heller ikke skjul på sin begejstring for Lucas' musikalske evner. "Et lysende talent", "en kunstner" og "en up-coming Lou Reed" har været blandt Blachmans mange rosende ord. Det endelige tegn på, at Lucas meget vel kan være blandt Blachmans udvalgte, kom, da Blachman pegede på ham og sagde: "Jeg har fået en vision med dig". Den "vision" tolker Lucas således:

- Jeg tror bare, at han i mig kan drage nogle paralleller til sig selv. Blachman kan se noget af sig selv i mit udtryk, og han kan se, at han har mulighed for at arbejde med mig og udvikle mig. Det er måske dét, han mener med vision, vurderer han.
Pt. går Lucas i 9. klasse på Melby Skolen i Hundested, men han drømmer om, at han en dag kan komme til at leve af sin musik.

- Det kunne være fedt, hvis min musik kunne blive en del af andres liv. I stedet for at skulle sidde på et kontor og glo - så i stedet lave dét, som jeg elsker og lever for, fortæller Lucas, som akkurat lige var fyldt 15 år, da han stillede op til audition i Århus.
Selv om han på grund af nervøsitet fik kludret lidt i sin seneste optræden foran Blachman, var den skaldede dommer - og hans til dagen udvalgte meddommer, Henrik Balling - alligevel ikke i tvivl om, at de sad foran en usleben diamant, og Lucas selv er naturligvis stolt og beæret over de mange rosende ord.

Om han er blandt Blachmans tre guldkorn, bliver afgjort fredag den 6. februar på DR1.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nr. seks

[email protected]

Sponsoreret indhold