Kendte

Makaya fra Luksusfælden: jeg er blevet nærig

8. marts 2013 af Marianne Knudsen, Foto: Steen Wrem
Det er slut med at rejse for lånte penge og bo i dyre lejligheder for 40-årige Makaya Larsen fra Helsinge. Efter sin medvirken i Luksusfælden på TV3 er der kommet styr på økonomien, og Makaya vil gøre alt for at blive gældfri før eksperternes beregninger.

De fleste kan ikke fordrage at flytte. Men Makaya elsker det.

Makayas 20-årige datter, Melanie, kommer ved en hurtig gennemgang frem til, at hun har boet ikke mindre end 25 forskellige steder sammen med sin mor.

- Det skal nok passe, svarer Makaya.

Læs også, hvordan det gik op for 18-årige Anja, at hendes kæreste stod i gæld til op over begge ører

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ferie for lånte penge

Men nomadetilværelsen har haft sin pris. I dag sidder alenemoderen fra Helsinge med en kæmpegæld på 220.000 kroner.

Dyre huslejer og manglende tilbagebetaling af depositummer har været med til at øge hendes gæld. Men også hendes passion for at rejse har bidraget til den.

- Men jeg kunne jo godt se, at jeg ikke kunne blive ved med at have et minus på mellem 1.500-2.000 kroner hver eneste måned, siger Makaya, hvis humør dalede i takt med, at gælden steg.

Netbank hver dag

Derfor valgte hun til sidst at tage kontakt til Luksusfælden for at få hjælp. I aftes fik seerne på TV3 så et indblik i hendes rodede økonomi.

- Jeg ved godt, at folk sikkert nu vil sladre om mig her i byen. Men det må jeg så tage med. Jeg havde bare virkelig brug for, at der var nogle, der ville interessere sig for min økonomi og få mig på rette vej, fortæller Makaya.

Makaya efter Luksusfælden

Efter Makayas medvirken i Luksusfælden føler hun, at der er en god mulighed for at slippe af med sin store gæld.

- For første gang har jeg et overblik over, hvad jeg bruger mine penge på. Det kan virke helt banalt, men det er helt ned i detaljer for, hvad jeg må købe ind for hver dag, forklarer Makaya, der som noget nyt er på netbank hver eneste dag for at holde styr på økonomien.

Læs også, hvordan Luksusfælden hjalp Anne og Claus med at genfinde kærligheden til hinanden

Gældfri om fire år
Faktisk er der gået lidt sport i at spare, så hun nu for anden måned i træk har penge til overs den sidste dag i måneden og har kunnet afdrage mere af på sin gæld.

- Jeg er gået hen og blevet lidt nærig. For det vil være dejligt at kunne komme endnu hurtigere af med min gæld, siger Makaya, der ifølge Luksusfældens eksperter kan være gældfri om fire år.

Prøv Ude og Hjemmes billige madplaner, hvis du vil have bedre styr på budgettet. Se alle vores madplaner her eller tag et kig på ugens madplan i galleriet nedenfor!

Sponsoreret indhold