Kendte

Maria var for tyk til at adoptere

22. august 2012 af Karin Heurlin. Foto: Morten Mejnecke
Vejen til ønskebarnet har været lang for Maria. Først ødelagde kræften hendes muligheder for at blive gravid. Så satte overvægten en stopper for adoption. Først da hun meldte sig til programmet Ekstrem Fed på TV3, begyndte det at lysne.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Da Maria Schouby Frandsen for fem år siden sad over for overlægen, som med gravalvorlig mine gav hende diagnosen livmoderkræft, brød hun helt sammen. Men det var ikke frygten for sit eget liv, som fik tårerne til at styrte ned ad hendes kinder. Det var udelukkende udsigten til aldrig at blive gravid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den mulighed ville strålebehandlingen tage fra hende, og fra den ene dag til den anden mistede hun sit største ønske i livet.

Bliv slank som Maria - Meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben i dag...

Ville have et barn
- Jeg har altid vidst, at jeg skulle være mor. Der var slet ingen tvivl. Jeg havde besluttet, at hvis jeg ikke havde en mand, når jeg blev 30, så ville jeg få et barn selv. Men pludselig kunne det ikke lade sig gøre, og det slog mig helt ud, husker den 31-årige pædagog.

Dengang forsøgte hun desperat at finde en mulighed for at få et barn til at vokse i sin mave. Hun kontaktede forskellige afdelinger på hospitalet, gennemsøgte nettet og ringede til klinikker i Thailand. Kunne hun virkelig ikke få en ny livmoder? Eller fryse en æggestok ned? Svaret var desværre nej, uanset hvem og hvor hun spurgte.

Maria var 26 år, da hun kom i kemo- og strålebehandling. Imens indstillede hun sig på, at hun engang skulle blive adoptivmor. Da hun året efter stødte ind i sin store kærlighed Michael, valgte hun også med det samme at sætte ham ind i spillereglerne: - Et liv med mig betyder adoption.

Læs også, hvordan Inge Yvonne fra De unge mødre tabte 29 kilo og fandt kærligheden

Den fremtid ville Michael med glæde være en del af. Desværre var der opstået en ny forhindring. Maria var blevet stærkt overvægtig. Da hun fik kræftdiagnosen, vejede hun lidt over 120 kilo, og i løbet af det efterfølgende år tog hun yderligere 30 kilo på

Sparer op til at få drømmebarnet
I adoptionsreglerne står der sort på hvidt, at man ikke kan adoptere som stærkt overvægtig, fordi ens helbred og liv er i risiko. Alligevel kom Maria aldrig ned i vægt.

- Hver mandag startede jeg på kur. Men den varede hver gang kun til middag, som hun siger. Men i tirsdags var det anderledes. Det var nemlig her, der skete noget næsten ufatteligt for øjnene af TV3's seere i den bedste sendetid i programmet "Ekstrem Fed".

I programmet "Ekstremt Fed" blotter en modig Maria enhver delle for rullende kameraer for til sidst i udsendelsen at komme frem 63,3 kilo lettere.

De er netop gået i gang med godkendelsesprocessen, nu hvor Marias BMI er inden for rammerne. Hun har stadig nogle fysiske skavanker efter overvægten, som speciallæger skal undersøge nærmere, før hendes fysik bliver godkendt.

Læs også om reality-stjernen Maria, der fik et chok efter at have set sig selv i Divaer i Junglen og tabte 8 kilo

Men selv er den sprudlende og livsglade Maria ikke et sekund i tvivl.

- Jeg kan mærke, at det her nok skal gå igennem, siger hun og kaster et blik over på møntdåsen med påskriften "Kenya", som står i stuen med den første opsparing til turen ned efter deres drømmebarn.

- Michael har været der for mig hele vejen og været en kæmpe støtte. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle have gjort uden ham.

Meld dig ind i Slankeklubben i dag og få en startpakke fra Isis til en værdi af 200 kr.

Sponsoreret indhold