Kendte

Mit livs sværeste beslutning

15. oktober 2012 af Marianne Knudsen, Foto: Steen Wrem
For 35-årige Anna-Sophie Pedersen, der er kendt fra Bypiger søger bonderøve, var det en stor sorg, da hun besluttede sig for at flytte fra sin søn Oliver. Men hun følte, det var nødvendigt for at finde sig selv efter en årelang kamp med sindslidelsen skizotypi.

For to år siden traf Anna-Sophie sit livs sværeste beslutning. Hun gav slip som mor.

Det føler hun i hvert fald selv, hun gjorde - den dag, hun flyttede ud af sin lejlighed og lod sønnen Oliver blive tilbage hos sin far.

- Jeg følte, at jeg gav op som mor. Jeg brød normen for, hvad en mor bør gøre. Sådan havde jeg det selv, og jeg kunne mærke, at min familie også opfattede det på den måde. En mor forlader jo ikke sit barn, forklarer 35-årige Anna-Sophie Pedersen fra Valby, som seerne måske husker fra Bypiger søger bonderøve på Kanal 5.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bypigen Alice valgte at blive i Skærbæk. I dag er hun kæreste med bonderøven Kenneth - læs historien...

Indlagt på psykiatrisk afdeling

Bag Anna-Sophies drastiske beslutning lå flere år med depression og senest et fire måneder langt ophold på en psykiatrisk afdeling.

Hun blev alenemor til Oliver, da han var blot fire måneder gammel. Selv var hun 23 år og hamrende usikker i sin nye rolle som mor til en lille krudtugle, der krævede al hendes opmærksomhed.

Det var dengang, de dystre tanker begyndte at rumstere i hendes hoved og til sidst fyldte så meget, at hun opsøgte lægen.

Gik i terapi

- Jeg burde jo være lykkelig med min lille søn. Men jeg var bare så træt og ked af det hele. Jeg følte mig meget alene med det store ansvar for et lille barn, fortæller Anna-Sophie, der fik tilbudt antidepressiv medicin, men takkede nej.

I stedet for begyndte hun at gå i terapi. Det hjalp så meget, at hun fik rystet de negative tanker af sig. Herefter fulgte nogle gode år, hvor Anna-Sophie tog en uddannelse som pædagog og fik job. Men de kom snigende igen, de dystre tanker, ligegyldigheden og trætheden.

Endelig en diagnose

En månedlang indlæggelse på psykiatrisk afdeling fik hende op af hullet. Her fik hun endelig en diagnose - og dermed en forklaring på, hvorfor hun ikke var glad for livet.

Anna-Sophie lider af skizotypi, der er en mildere form for skizofreni. Og med diagnosen fulgte den rette behandling i form af medicin og terapi.

Malou Stella kendt fra de unge mødre, har fået diagnosen ADHD, og det har givet hende mere ro i livet - læs historien her...

To om forælderansvaret

Da Anna-Sophie blev udskrevet, flyttede hun hjem til Oliver og hans far. Planen var, at Olivers far skulle finde sig en lejlighed i nærheden af Oliver og Anna-Sophie, men i samråd med Olivers far besluttede Anna-Sophie sig for, at det var hende, der skulle flytte for sig selv.

- Jeg kunne jo også mærke, at Oliver var glad for at have fået sin far tæt på sig.

Rigtig beslutning

- Det var et spørgsmål om at slippe kontrollen og have tillid til, at Olivers far ville være en mindst lige så god forælder som jeg. Men det var da svært, når jeg havde været alene med Oliver i 11 år.

I dag føler jeg, at det har været den rigtige beslutning for både Oliver og mig, fordi vi er kommet nærmere hinanden trods den fysiske afstand, fortæller Anna-Sophie.

Camilla Petersen kendt fra De unge mødre blev tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling - læs historien her...

Sponsoreret indhold