Kendte

Mød Nadia-Shila som hjemløs i USA

15. august 2017 af Joan Andersen. Foto: Morten Bastholm/Pipeline Production, Kanal 4, Janus Nielsen
Nadia-Shila er flygtet fra kommunen og politiet i Danmark og lever nu på gaden i Los Angeles. I USA er hendes søn Kyle blevet fjernet og sendt hjem til sin far. Imens forsøger Nadia-Shila at skabe sig et liv med sin mor, sin nye kæreste og deres kommende barn.

Nadia-Shilas skuespillerdrømme er sat på standby. Hun valgte af smutte fra alt i Danmark; Kommunen, der holdt et vågent øje med den unge mor, og politiet og retten, som gerne vil have fat i hende i forbindelse med en omfattende sag om svindel, hvor hun er sigtet for omkring 45 tilfælde af bedrageri. Nadia

Shilas mor, Heidi, er også sigtet for mere end 20 tilfælde af bedrageri.

Nadia-Shila meldt til politiet

Nadia-Shila flygtede til USA

I stedet pakkede Nadia-Shila og hendes mor det mest nødvendige, tog sønnen Kyle under armen og tog til Los Angeles for at udleve sin drøm.

- Jeg sagde udadtil, at jeg tog herover, fordi jeg gerne ville gå til auditions og prøve at leve mine drømme ud. Men jeg havde planlagt at tage herover i omkring et år. Det var simpelthen for at komme væk fra alle de ting, der foregik i Danmark, siger Nadia-Shila i sæsonpremieren på De unge mødre, hvor man kan opleve den unge mor på gaden i Los Angeles, USA.

Nadia-Shilas eneste backup til livet i USA var hendes SU, som hun tog med. Men det fik hurtigt ende.

- Jeg kunne ikke rigtig klare min skole, så jeg mistede min SU, fortæller hun i programmet.

Søren fra ”Landmand søger kærlighed”: Fandt den rigtige og handlede hurtigt

I kommunens søgelys

I Danmark blev hun indberettet til kommunen adskillige gange, og de begyndte at komme på uanmeldte besøg.

- Jeg følte mig generelt rigtig utilpas og usikker i Danmark. Det er en rigtig ubehagelig følelse at blive forfulgt af kommunen, også fordi det har været sådan i hele vores familie. De har haft et øje på os. Det er som om, det går igen i familien, fortæller hun.

- Jeg gjorde, det bedste jeg kunne for Kyle, siger hun.

Sy Lee: Jeg fortryder reality-tv

Hjemløs i Los Angeles

De unge mødre møder Nadia-Shila i et telt.

- Jeg har været hjemløs i 5 måneder nu, fortæller hun i programmet.

De første 5 måneder boede hun til leje, men nu bor hun på gaden.

- I starten da vi boede på gaden, ville jeg slet ikke erkende, at det var sådan her, vi nu engang skulle leve, fordi der er mange fordomme om det, og som mor føler man sig virkelig uduelig, når man ender i den situation. Man føler sig virkelig magtesløs, siger Nadia-Shila.

I programmet ser man, at hun bor i et lille telt sammen med sin kæreste. Hendes mor bor i et telt lige ved siden af - placeret klods op af en larmende motorvej.

De lever af at tigge.

Jason Watt og Majbrit: Vi er øvede i ægteskab

Psykiske problemer

Efter den turbulente start i Los Angeles blev Nadia-Shila indlagt på en psykiatrisk afdeling flere gange.

- Jeg kom ind i starten, fordi jeg havde selvmordstanker, fortæller hun.

Diagnosen var en depression og angst.

- Det, der gjorde, jeg fik selvmordstanker i første omgang var, alt det pres, der blev lagt på mig, og alle de negative kommentar jeg fik på de sociale medier. Folk troede, jeg mishandlede mit barn. Det får en person til at føle sig rigtig lav, når man får sådan nogle beskyldninger, siger hun og fortæller, at hun skar i sig selv, fordi hun ikke vidste, hvordan hun skulle komme ud med sine følelser.

- Jeg straffede mig selv for alt det, der foregik omkring mig. Når det gør ondt indeni, prøver man at overføre det til, at det gør ondt udenpå, så man ikke mærker den indvendige smerte, siger hun.

Hun har ikke lyst til at tage medicin for at få det bedre.

- Min far var skizofren, havde depression og angst. Det fik han medicin for, og det gjorde hans hjerte rigtig stort. Han blev faktisk forgiftet af det. Derfor har jeg ikke lyst til at tage medicin, siger hun.

Miss Danmark og autist: Jeg har altid følt mig forkert

Sønnen er fjernet

Man møder ikke sønnen Kyle i programmet. Han er nemlig blevet fjernet af de sociale myndigheder og sendt tilbage til Danmark, hvor hans far har kæmpet for at få sin søn hjem.

- For noget tid siden kom de sociale myndigheder og hentede Kyle, så han bor ikke hos mig mere, fortæller Nadia-Shila til kameraet.

- Jeg har det helt forfærdeligt med, at jeg har mistet Kyle. Jeg føler selvfølgelig, at jeg har fejlet rigtig meget i forhold til Kyle. Jeg har aldrig ønsket, at han skulle ende op i den her situation,

- Hvis jeg kunne lave noget om, ville jeg tage nogle andre valg, siger hun.

Det er dog uklart, hvad hun ville have gjort anderledes. Men hun savner selvfølgelig sin søn.

- Jeg græder hver eneste dag over, at jeg har mistet ham. Men samtidig er jeg nødt til at holde mig selv oppe, så jeg ikke mister håbet. Hvis jeg mister håbet, så har jeg allerede givet op. Jeg giver aldrig op på mig barn, slår hun fast.

Husker du Sonja fra Saxogade – her er hun i dag

Gravid igen

For ikke så længe siden kom det frem, at Nadia-Shila er gravid igen med sin fængslede kæreste, der er HIV-positiv - en sygdom, han er i behandling for.

Hun venter sig en pige, der skal hedde Hope (red. det engelske ord for håb).

Ifølge Realityportalen.dk bliver Nadia-Shila fulgt af endnu et tv-hold. De er fra DR3. Projektet er endnu så nyt, at ingen ved, om det ender med et dokumentarprogram eller Nadia Shilas helt egen serie. Aftalen er angiveligt, at DR3 filmer, indtil Hope er født.

Rebecka blev revet væk fra sine forældre som 6-årig: Den nat ændrede alt

Sponsoreret indhold