Kendte

Natascha Linea fra De unge mødre måtte gå fra grædende datter

26. august 2013 af Joan Andersen, Foto: Jacob Ljørring
Bare fire dage efter fødslen måtte Natascha Linea fra "De unge mødre" og kæresten Bent aflevere deres datter til en plejefamilie. Lia græd hjerteskærende, da mor og far sagde farvel og lagde hende i en anden kvindes arme. Her fortæller parret for første gang deres historie.
Natascha Linea og Bent savner deres lille pige
Natascha Linea og Bent savner deres lille pige

Plejefamilien blev kaldt til rådhuset, så de var klar til at køre af sted med den lille pige umiddelbart efter afgørelsen i Børn- og Ungeudvalget.

- De var søde og holdt sig i baggrunden under sagen. Bagefter kørte vi med ud til plejefamilien og afleverede Lia, fortæller Natascha Linea Kaup fra De unge mødre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det svære farvel

Tidligere havde den 18-årige mor afvist at besøge plejeforældrene. Det var for svært. Men nu var hun nødt til det for at få mest mulig tid med sin datter.

- Det var fint nok at komme med derud. Jeg ville ikke med ud til dem tidligere, for så var det som om, jeg allerede havde givet slip på Lia. Men på den her måde fik vi lidt mere tid med hende, og jeg fik set, hvor hun nu skal bo, siger den unge mor tappert.

Men det var også hårdt. Natscha og Bent krammede deres datter og vidste, at de først ville se hende igen ugen efter. De sagde farvel og lagde lille Lia til plejemorens arme. Lige der begyndte den lille pige at græde hjerteskærende.

- Det var svært at høre hende græde - og så lige på det tidspunkt. Vi nærmest løb ud af døren og lagde os i en grøft og græd sammen, fortæller Bent.

Kommunens beslutning

Det var tirsdag i sidste uge. Dagen havde været hård i forvejen. De havde forsøgt at få udskudt mødet i Børn- og Ungeudvalget, men forgæves. Kl. 14.30 gik det i gang, og mere end to timer senere fik de endelig afgørelsen.

"Vi har besluttet at give kommunen medhold i henhold til… bla bla bla". En mand i jakkesæt, med myndig stemme og kolde ord meddelte dem, at sagen var tabt. Deres lille datter skulle tvangsfjernes med det samme.

- Vi gik ned for at hente Lia. Hun blev passet af sin mormor og morfar foran rådhuset, og så kørte vi med derud, fortæller Natascha Linea.

- Vi har det af helvede til nu, siger Bent, 21 år.

Hans øjne er røde, og han har tydeligvis grædt.

Positive udtalelser

Det unge par forstår ikke, hvorfor kommunen tilsyneladende ignorerer alle de positive udtalelser, de har fået.

- Kommunen havde selv bestilt en vurdering fra hospitalet, men til mødet var de fuldstændig ligeglade med den, siger Bent.

Ude og Hjemme har læst udtalelsen fra Odense Universitetshospital. Der står bl.a., at Natascha og Bent skiftes til at tage sig af deres datter, at de aldrig lader hende ligge alene, og at "Forældrene har dækket barnets behov og har tilsidesat egne".

De har skabt tilknytning til hende og ligget meget med hende. Desuden får Bent ros for spontant at ligge hud mod hud med sin datter, og de får begge ros for at stille relevante spørgsmål om plejen af Lia.

Intet negativt er nævnt på de to sider fra hospitalet. Alligevel blev der kastet grus i maskineriet på mødet.

Indberettet til kommunen

- Odense Kommune har fået en indberetning om os, fortæller Bent, og Natascha uddyber:

- Vi skulle være sovet fra Lia i en halv time, mens hun græd. Det kan vi ikke forstå, for Bent vågner ved den mindste lyd, og personalet på sygehuset har heller ikke nævnt noget om det.

Men papiret ligger hos kommunen sammen med §50-undersøgelsen, hvor kommunen udtrykker bekymring for, om de unge forældre kan give Lia nok kærlighed.

En duft af mor og far

Natascha og Bent savner deres datter ufattelig meget, og for at hun ikke skal mærke det samme savn, har de sørget for, at hende sengetøj dufter af mor og far.

- Når vi skal ud til hende på mandag, har vi nyt sengetøj med, som vi har sovet med, så det også lugter lidt af os, fortæller Natascha, som desuden malker ud, fryser mælken ned og giver det til plejemoren, så Lia kan få rigtig modermælk fra sin rigtige mor.

De er indstillet på at kæmpe for at få deres datter hjem. Og når alle muligheder er udtømte, starter de forfra. Lia er nemlig kun tvangsfjernet for et år.

Parret har indtil videre optaget det sidste afsnit til De unge mødre. Hvis de får Lia hjem, vil de overveje, om det vil være med igen - og kun når hun har fået ro til at falde til og er blevet tryg igen.

Læs masser af historier om "De unge mødre" på udeoghjemme.dk

Sponsoreret indhold