Kendte

Nu tør Heidi elske Claus

2. november 2011 af Vibeke C. Larsen
Claus havde festet for lånte penge, men lukkede øjnene, da regningerne skulle betales. I lang tid fortiede han gælden for sin kæreste Heidi, og da hun opdagede sandheden, fik han et ultimatum - betal din gæld, ellers er det slut.

Få styr på din gæld, ellers har vi ingen fremtid sammen. Så kontant var udmeldingen fra Heidi til kæresten Claus.

- Jeg kunne ikke leve med en mand, der bare optog lån. Han var ikke et forbillede for nogen af børnene, siger 25-årige Heidi Hemdrup. Der står dog stadig to navne på familiens dør i Viborg, for Heidi gjorde aldrig brug af sin trussel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I stedet er smilene igen kommet frem hos familien, for som seerne i går kunne se i programmet "Luksusfælden", fik programmets økonomiske eksperter styr på gælden, og ikke mindst fik de åbnet Claus' øjne for, at lånte penge også skal betales tilbage.

- Det har lettet rigtig meget, at der er kommet styr på tingene. Vi er begge blevet gladere og har fået mere overskud, fortæller Heidi. Heidi og Claus mødte hinanden gennem en fælles ven for otte år siden og blev kort tid efter kærester, men afstanden mellem dem gjorde en ende på forholdet.

De havde dog ikke glemt hinanden, og for to år siden slog det igen gnister mellem dem. For syv måneder siden blev de forældre til lille Sebastian, ligesom Heidis søn, Mathias på fire et halvt år, bor hos parret hver anden uge.

Heidi havde styr på sin egen økonomi, da parret flyttede sammen, og hun havde ikke grund til at tro, at Claus havde rod i finanserne.

- Jeg var jo vant til at have Mathias, og når man har et barn, skal der være penge til hele måneden. Claus havde bare været sig selv, og jeg vidste, at han godt kunne lide at bruge penge, men han tjente også godt, forklarer Heidi.

Claus havde levet det glade singleliv og lånt penge til rejser, tøj, fladskærm, mobiltelefoner og computere.

- Jeg var ung, og jeg fyrede den af. Ikke at det er en undskyldning, men det er alt for nemt at låne penge. Faktisk burde man blive kaldt til møde i banken, når man fylder 18, og få lagt et budget, foreslår Claus Jensen, 26 år og produktionsmedarbejder.

Læs også: Luksusfælden: Kærligheden er styrket

Levede på en løgn
Da gildet skulle betales, lukkede han øjnene og ignorerede rudekuverterne, som blev smidt uåbnede ud i skraldespanden. Både for at undgå at se sandheden i øjnene og for at skjule den for Heidi.

Men Heidi fandt de uåbnede breve, og langsomt gik sandheden op for hende. Claus havde levet sin ungdom på lånte penge. Hun forsøgte at snakke økonomi med Claus, men han ville slet ikke tale om det.

- Det var hårdt, og det gjorde mig ked af det. Havde han bare gjort noget tidligere, var gælden ikke vokset så meget, siger Heidi. Flere gange lovede Claus at få nedbragt gælden, men intet skete, og Heidi var ved at miste tilliden til sin kæreste.

- Jeg følte, at jeg var mor til tre børn. De to små og Claus. Han har levet i en drømmeverden, hvor man ikke skal betale det, man skylder, siger Heidi.

Claus' gæld satte samtidig en effektiv stopper for familiens drømme. Der var ikke råd til, at Heidi kunne tage den uddannelse som pædagog, som hun ønsker sig, og der var ikke penge til at skifte lejligheden ud med have og mere plads.

Claus vidste godt, at den var gal, og derfor meldte han sig til "Luksusfælden" i håb om at få hjælp. I programmet fik parret overblik over, hvor meget Claus egentlig skyldte væk. Gælden havde nået knap 250.000 kroner, hvoraf de 80.000 var renter.

- Det var først i programmet, det gik op for mig, hvor mange penge Claus skylder væk, og det var rigtig hårdt, siger Heidi. De økonomiske eksperter fik styr på Claus' lån og lavet aftaler med hans kreditorer, så om to år burde gælden være fortid.

Desuden har han lært at tage sin del af det økonomiske ansvar i familien. Da der for nylig kom dumpende en ekstraregning på 20.000 kroner, var det Claus, der fik fat i kreditoren og lavet en fornuftig afdragsordning, i stedet for bare at lade stå til.

- Tidligere kunne jeg ikke tage mig sammen og ringe til kreditorerne, for de blev altid så sure, og jeg syntes, at de var uforskammede. I dag kan jeg godt forstå dem, siger Claus. Heidi glæder sig over, at hun ikke længere er ene om at tage hånd om familiens økonomi.

- Nu har jeg to børn og en kæreste, siger Heidi og smiler til Claus. Dermed kan parret igen drømme om fremtiden. Første skidt er taget, for familien flytter snart i en større bolig med egen have, og når gælden er nedbragt, skal Heidi til at tage sin drømmeuddannelse.

Samtidig leder Claus efter arbejde tættere på familien, da han i dag har lang transport til arbejdet. Det vil give færre udgifter til benzin og mere tid til den familie, som hans gæld var ved at splitte ad.

Læs også: Luksusfælden: Jeg var ung og dum

Sponsoreret indhold