Kendte

Nu tør jeg åbne posten

22. september 2010 af Maria Rasmussen
May-Britt har sat en stopper for teenage-børnenes adgang til mors pung. Nu er underskuddet på kontoen væk, men hver en krone skal vendes og drejes for at få enderne til at mødes.

Før Luksusfældens besøg hos May-Britt Schultz i Søborg voksede gælden med ca. 4.500 kroner hver eneste måned. En situation, som stressede den 40-årige lægesekretær. Dagligdagen var præget af skænderier om penge i familien og frygten for kreditorerne

- Jeg meldte mig til programmet, fordi kreditorerne ringede hele tiden. Jeg var bange for at tage telefonen og kunne ikke holde det ud mere. Jeg håbede, at de kunne hjælpe mig til at få gældssanering, men det er åbenbart ikke muligt, siger May-Britt, der havde undladt at åbne sine rudekuverter i de sidste seks måneder op til programmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alt betalt af mor
Det var ikke mindst familiens to teenagebørn, Buster på 18 år og Frederikke på 16 år, som var med til at skrue forbruget langt højere op end den enlige forsørger kunne matche. Datteren Frederikke fik op til 3.000 kroner om måneden af sin mor til tøj og fester, og kunne fremvise et helt rum med tøj og sko, som hun havde købt med hjælp fra May-Britt. Børnene havde desuden betalt mobiltelefon og scooter.

Læs også om Louise fra Luksusfælden: Jeg har ikke brug for psykologhjælp

- Jeg har været for nem. De ting får de andre jo, men de har også to forældre med fuldtidsjob. Nogen gange har jeg også bare sagt ja for at få fred, siger May-Britt.

Nye tider
Budskabet fra Luksusfældens eksperter var ikke til at misforstå: Drop smøgerne alle tre. Stop udbetaling af lommepenge. Børnene skal selv finansiere deres forbrug ved hjælp at fritidsjob og allerhelst betale for at bo hjemme. En besked som ikke faldt i god jord hos Frederikke og Buster, der ikke var vant til at blive mødt med økonomiske krav.

Siden Luksusfældens besøg i maj måned har Frederikke kunnet leve af sit sommerjob og skaffet sig ekstra kontanter ved at sælge brugt tøj på loppemarkeder. Buster stadig leder efter et job og bruger i stedet af sin børneopsparing.

Udsigt til at blive gældfri
Det fælles rygestop er gået i vasken, men cigaretforbruget dog reduceret noget. Alt i alt har det nye budget og de nye aftaler løftet humøret i familien, selvom økonomien stadig er meget stram.
- Jeg har overhovedet ikke råd til noget andet end de faste udgifter. Jeg kan ikke gå til frisøren og få lavet krøller og jeg gruer for næste tandlægebesøg. Det er lidt trist, at jeg ikke kan mere. Men nu tør jeg at åbne postkassen igen, og det er bedre end at have råd til at gå ud og spise, siger May-Britt, der har udsigt til at blive gældfri om otte år.

Luksusfælden søger deltagere. Læs mere

Sponsoreret indhold