Kendte

Panisk angst for at tabe penge

15. april 2011 af Karin Heurlin. Foto: TV3
Den nye vært i Luksusfælden er panisk angst for at tabe penge.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Hun var 12 år, da hun begyndte at tjene sine egne penge dels i forældrenes stofforretning og dels på en gård hjemme i landsbyen Solbjerg. Luksusfældens nye vært, 30-årige Louise Frost fra Mors, har altid haft styr på sin økonomi. Hun er uddannet finansøkonom og har siden haft fart på karrieren i Den Danske Bank. Mand og børn er det til gengæld ikke blevet til for singlepigen, som i dag bor på Frederiksberg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der er selvfølgelig altid tid til kærlighed, men det er ingen hemmelighed, at det er mit arbejdsliv, jeg fokuserer mest på lige nu, siger hun. I øjeblikket har Louise orlov fra banken for at dykke ned i kriseramte familiers økonomi i Luksusfælden. Ude og Hjemme har her fået lov til at dykke lidt ned i hendes egen økonomi:

Hvad er dit værste fejlkøb?
- Sidste sommer havde jeg en ide om, at jeg skulle til at spille fodbold, så jeg gik ud og købte dyre fodboldstøvler, hvorefter jeg fandt ud af, at det ikke var mig. Samme stunt lavede jeg for nogle år siden, hvor jeg gik ud og købte en tennisketsjer. Det var ikke så velovervejet. Til gengæld er jeg ret stor fan af den Blå Avis, så hvis jeg har lavet et fejlkøb, sætter jeg det til salg og får lidt penge tilbage. Tennisketsjeren står dog stadig på loftet, men fodboldstøvlerne solgte jeg, efter de var brugt en gang.

Dit bedste køb?
- Jeg kunne sagtens sige min andelsbolig i København. Men jeg er for eksempel også meget glad for et par bukser til 350 kroner fra Zara, som har været mit kæreste eje de sidste fire år. Nogen gange kan man være heldig at finde noget godt til en super pris. Jeg er også stor fan af IKEA og har haft min IKEAsofa de sidste syv år og kunne ikke finde på at bytte den ud.

Hvad vil du aldrig spare på?
- Gode råvarer. Jeg kommer fra landet, så jeg er vant til, råvarerne nærmest kommer fra kilden. Det betyder meget for mig, at maden er ordentlig kvalitet.

Hvad vil du aldrig bruge penge på?
- Jeg kunne aldrig finde på at tage et kviklån. De er forfærdelig dyre. Jeg er panisk angst for at tabe penge, så jeg kunne heller ikke drømme om at spille eller gå på kasino.

Dine tre bedste sparetips?
1. Køb basisvarer i de billige supermarkeder. Netto er min yndlingsbutik, og jeg går for det meste uden om mærkevarer. Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen.

2. Før regnskab i en lommebog. Hvis du har svært ved at holde styr på dine penge, så er det altså sundt at skrive ned, hvad du har brugt pengene til.

3. Tjek bankpriser. Jeg kan anbefale, at man går ind på nogle af de sider, som sammenligner bankers priser, f.eks. www.mybanker.dk

Læs også: efter Lukusfælden. Skilsmissen er aflyst

Sponsoreret indhold