Kendte

Parret fra Babyklinikken drømmer stadig om børn

30. januar 2013 af Karin Heurlin / Foto: Gregers Overvad
Mette og Danni fra programmet Babyklinikken på kanal 4 troede, at tredje forsøg var lykkens gang. Nu skulle de endelig blive forældre. I stedet blev de begge fyret, og Mette fandt en knude i brystet. Det har nu taget dem et år at komme op igen.
Mette og Danni fra Babyklinikken
Mette og Danni fra Babyklinikken

De har fået uddannelser, job, bryllup i fuldt skrud og drømmehus på flere end 200 kvadratmeter.
Så da de for godt fire år siden valgte at prøve at blive forældre, var både deres rammer og deres hjerter 100 procent klar. Men den positive streg på graviditetstesten kom bare aldrig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De sidste par måneder har man kunne se Mette og Danni Schaffraths kamp for at blive forældre i Babyklinikken på Kanal 4. De har uden indpakning valgt at være helt ærlige. Ifølge dem trænger det emne nemlig til at blive pakket ud. Især fordi det rammer omkring hvert syvende par.

LÆS OGSÅ: Laura fra X Factor kan få svært ved at få børn

Det er tabu

- Det er jo stadig et tabu. Nok fordi det er et nederlag, og dem snakker man ikke så højt om. Man er jo på en måde defekt, siger den 29-årige account manager Danni, som sammen med 31-årige Mette troede, at de var de første i omgangskredsen, der kæmpede med det problem.

- Men der er faktisk mange, der kæmper med det her, siger Mette, som lider af endometriose og derfor har vanskeligt ved at blive gravid.

Mette var rasende jaloux

For at hjælpe andre har hun valgt at være helt åben om både sin sygdom og om de mange forbudte følelser, som ofte følger med ufrivillig barnløshed. Som for eksempel den jalousi, som rasede i hende, da hendes elskede søster en dag kom forbi og fortalte, at hun nu ventede barn nummer tre.

- Jeg gør det for at vise andre i samme situation, at jeg ligesom de har sådan nogle følelser, som man gerne vil pakke væk. Men jeg tror, det er vigtigt at sige det højt, siger hun.

LÆS OGSÅ: Nanna fra De unge mødre troede Ditlev var steril

Fyret og barnløs

For et år siden gik det helt galt for parret. Det var deres tredje forsøg med kunstig befrugtning. Nu skulle alt flaske sig. Men i stedet ramlede alt. Kort inden ægudtagningen mistede Mette sit arbejde. Det var ventet, for firmaet havde skrantet et stykke tid. Til gengæld kom det som et gigantisk chok, da Danni også mistede sit arbejde. Han glemmer aldrig den dag, befrugtningen skulle foregå.

- Jeg startede med at køre ud på mit arbejde og aflevere min computer og telefon, og så kunne jeg køre direkte ud på hospitalet og lægge en sædprøve. Det var bare for meget. Alt kørte jo rundt i hovedet på mig. Skal huset på tvang? Hvad med bilen?

Fandt en knude i brystet

Parret føler, at de burde have trukket sig fra det tredje forsøg på grund af omstændighederne. Alligevel gennemførte de, og da de forlod fertilitetsafsnittet, skulle der gå to uger i ventetid, inden de ville få besked. Da der var gået en uge, fandt Mette en knude i sit bryst. Noget, som gør alle kvinder rædselsslagne. Ikke mindst Mette, som har haft brystkræft tæt inde på livet, fordi hendes mor har været ramt.

Det var også derfor, hendes læge sendte hende til akut mammografi. Det kunne dog først ske, når Mette vidste, om hun var gravid, fordi undersøgelsen kan skade fosteret. Men Mette var ikke gravid. Forsøget var mislykkes. Til gengæld viste det sig, at knuden bare var en hævet lymfe.

De er endnu ikke klar til kamp

Idag står de op og har begge fået et godt arbejde. Og et godt liv, selv om det er billeder af deres hunde Whisky og Wilma, som hænger på væggen. Og ikke billeder af børn. Drømmen om at blive forældre har de stadig, men de har valgt at holde pause fra fertilitetsbehandlingen. Det er for hårdt. Både for økonomien, hvor det indtil nu har kostet dem 30.000 kroner. Men nok især menneskeligt.

- Det er så hårdt, at man ikke rykker sig. Hver gang et forsøg mislykkes, så bliver man jo slået tilbage til start.

Der er dog ikke en snert af selvmedlidenhed, når Mette og Danni fortæller deres historie. Det er helt med vilje.

- Man kan sagtens blive i offerrollen. Men det bliver det jo ikke bedre af. Vi har i stedet valgt at fylde vores liv med en masse andet, som vi måske ikke kunne, hvis vi havde børn. Rejser, arbejde og sport. Og så føler jeg helt sikkert, at vi har været igennem en krise, som har udviklet os, siger Mette, som bestemt ikke har mistet troen på, at hun engang skal blive mor. Hun er bare ikke klar til at tage kampen lige nu.

De unge mødre i sæson 16

Vi har i mange år fulgt De unge mødre på Kanal 4, og nu er sæson 16 i gang. Se alle deltagerne, og hvad du kan vente dig af dem i denne sæson i galleriet her:

Sponsoreret indhold