Kendte

Pernille om sin plads i liveshowene: ”What, hvad sker der her?”

7. februar 2014 af Martin Hjort/StarPress, foto: DR
Pernille havde meget svært ved at forstå, at det var hende, der gik videre. Hun var overbevist om, at det var hende, der måtte sige farvel til X Factor. Det var et gok i nødden: ”Måske er jeg god nok”.

Det kom som noget af en overraskelse, da Remee valgte at give 27-årige Pernille Nordtorp fra København en af de tre pladser i liveshowene, han havde i sin kategori, 23+. I hvert fald for hovedpersonen selv.

- Jeg tænkte: What, hvad sker der her? Jeg kunne simpelthen ikke få det til at sive ind. Jeg var i chok, for jeg havde helt ærligt forberedt mig på en anden besked, siger hun og forklarer hvorfor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg var ret overbevist om, at Remee ikke ville sende tre piger videre, så der var kun to pladser at kæmpe om. Lucy synger simpelthen bare fantastisk. Det samme gør Chaimae, så jeg troede, at det var givet, at de ville ryge videre og at jeg dermed skulle forlade programmet.

Det er noget tid siden, at programmet, hvor Pernille får at vide, at hun er en af de Remees tre udvalgte, og det har virkelig gjort noget ved hende.

- Det var lidt som at få et gok i nødden. Jeg er begyndt at tro på, at jeg er god nok. Tænk, at de ser noget i mig. Det gav mig en følelse af anerkendelse, smiler hun og fortæller, at selvom hun har spillet musik i mange år, så har det mest været derhjemme i privaten. Men presset er steget de senere år. Flere og flere har opfordrede hende til at prøve lykken foran dommerne i X Factor.

- Det var især min lillebror, Simon, der har sagt til mig, at jeg burde prøve. Men min forfængelighed og frygten for at fejle har stoppet mig.

- Men så tænkte jeg, at det måtte slutte med alle de dårlige undskyldninger for ikke at prøve. Jeg ville ikke sidde som 80-årig og ikke have prøvet det.

Det er undervisning
Hun har ikke selv nogen forkromede ambitioner om en stor flot musikkarriere lige efter showet er slut for hende. Tværtimod. Hun er med for at lære, siger hun.

- Jeg ved godt, at vi bliver udsat for en kæmpe eksponering de kommende måneder. Efterfølgende vil der ret hurtigt blive spurgt, hvor vi blev af? Men sandheden er jo, at der ikke er ret mange overhovedet, der kan leve op til den voldsomme eksponering, vi får, siger hun.

- For mig er der tale om musikundervisning. Jeg elsker blues, reggae og jazz. Men det er gået op for mig, at jeg har brug for at finde ud af, hvilken retning, jeg skal i. Men skal man det, så skal man have en musiklærer. Det koster mange penge, og det har jeg ikke.

Pernille blev student i december. Hun har i mange år arbejdet og ikke fået taget gymnasiet færdigt. Men det er det nu og til september starter hun med at læse matematik på Københavns Universitet. Hvis hun da ikke er blevet popstjerne inden. Hun har i hvert fald tænkt sig at give det hele armen, når hun fra på fredag træder ind i danskernes stuer.

- Min bror, Simon, gav mig et fantastisk råd, inden jeg skulle til audition. Han sagde: Nu skal du huske ikke at holde dig tilbage. Mange gange giver man sig kun 90 procent, for at man bagefter kan undskylde sig med, at man ikke gav sig fuldt ud, hvis det gik galt.

- Det har jeg virkelig taget til mig. Det var nogle rigtig kloge ord fra min 18-årige lillebror, smiler hun.

Populære historie om de kendte

Vild med Dans gjorde Vickie Jo invalid

Læs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre fra sæson 17 nedenfor.

Sponsoreret indhold