Kendte

Pia Allerslev er frustreret

7. oktober 2011 af Martin Hjort/StarPress
Når Københavns kulturborgermester Pia Allerslev i aften træder ud på dansegulvet, må hun for anden uge i træk undvære sin oprindelige dansepartner, Michael Olesen.

Når Københavns kulturborgermester Pia Allerslev i aften træder ud på dansegulvet, må hun for anden uge i træk undvære sin oprindelige dansepartner, Michael Olesen. Den uheldige danser er stadig så medtaget af sidste uges dramatiske hospitalsindlæggelse, at han ikke ser sig i stand til at danse. Derfor er det igen René Christensen, der skal føre Pia Allerslev rundt på gulvet. Noget der delvis har spoleret forberedelserne for den københavnske lokalpolitiker.
- Det har naturligvis været frustrende ikke at vide, hvem jeg skulle danse med. Men det sværeste har vel i virkeligheden været, at vi først kom i gang mandag morgen, fordi René havde en fuld booket weekend, og derfor ikke kunne starte før. Vi plejer at starte allerede lørdag med at forberede næste dans. Så jeg har følt mig lidt presset, lyder det fra Allerslev, der dog også godt kan se enkelte fordele.
- Michael har jo været med i træningslokalet hele ugen, så på den måde har det nu også været meget sjovt at have to, der kunne komme med gode råd og inspiration, griner hun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tarmene var holdt op med at virke
Dramaet omkring Michael Olesen opstod pludseligt, da han onsdag eftermiddag blev indlagt på sygehuset med voldsomme mavesmerter.
- Det begyndte allerede mandag. Men jeg tænkte, at det skulle nok gå over. Det skulle gå over. Jeg havde jo ikke tid til at være syg, for jeg jo skulle danse fredag. Så jeg negligerede det. Men onsdag eftermiddag under træningen, der blev smerterne simpelthen så store, at jeg ikke kunne klare det mere. Min mave var helt udspilet og det gjorde vanvittigt ondt, så vi måtte stoppe træningen, siger han og fortæller samtidig, at det var Pia, der beordrede ham til læge.
- Pia smed mig promte til lægen. Som den mor, hun jo er, var hun bekymret for mig. Min læge sendte mig staks på sygehuset, hvor de fandt ud af, at det var min tarmene, der var gået i stå. Det var derfor maven hævede op - maden kunne ikke komme ned gennem tarmene og røg derfor op igen, når jeg spiste, fortæller han.
Og selvom han allerede blev udskrevet fredag, så føler han sig stadig ikke rask nok til at danse.

Som at give sit barn fra sig
- Jeg var helt afkræftet, da jeg kom ud efter tre dage og en intensiv medicinkur, så jeg havde brug for at samle kræfter. Jeg er smertefri nu, men jeg er altså stadig ikke helt klar, siger han og slår samtidig fast, at han forventer at vende stærkt tilbage, hvis seerne lader Pia danse videre til næste fredags show. Noget han selvsagt håber på, for det har bestemt ikke været rart at være henvist til tilskuerrollen.
- Det er lidt som at give sit barn fra sig. Hende man har skulle passe og nurse, har man ikke længere i sine arme. Det har været hårdt. Jeg jo rigtig gerne vil være der for Pia. Men når det skulle være, så er jeg rigtig glad for, at det blev Rene Christensen, hun skulle danse med. Han er utrolig dygtig, og vi svinger rigtig godt sammen alle tre.
For René Christensen var det også noget af et overraskende opkald han fik onsdag aften i sidste uge ved 21-tiden. Spørgsmålet var klar: Kan du møde op klokken 09.00 i morgen tidlig og træne med Pia Allerslev. Selvom det var et uventet opkald, var han aldrig i tvivl om svaret.
- For mig handlede det om, at jeg skulle efterleve de ting, jeg prædiker for folk til dagligt, hvor jeg underviser i kommunikation og samarbejde. Så jeg måtte naturligvis tage den udfordring, smiler han.

Frygter ikke dommerne
Selvom Pia Allerslev har haft en utrolig hård start på Vild med dans, der ikke bare handler om, at hun har været tvunget til at skifte partner midt i det hele, men også at hun ikke har høstet særlig mange dommerpoint, og derfor har været tæt på farezonen hver gang, så frygter hun ikke dommen fra den fire danseeksperter.
- Jeg besluttede mig på et tidligt tidspunkt for, at det skulle være sjovt på dansegulvet. Det kan godt være, at dommerne ikke altid har syntes så godt om det, jeg lavede. Men jeg har lært noget, og jeg har haft det sjovt. Det er det vigtigste for mig.

Sponsoreret indhold