Kendte

Remee om Lucys "nederlag": Det er DRs skyld

29. marts 2014 af Martin Hjort/StarPress, foto: DR
DRs sære finalevalg var skyld i, at Lucy ikke vandt, mente hitproduceren. Det bliver uden ham, hvis X Factor vender tilbage næste år.

Selvom han forsøgte at se ud som om, han var helt cool med situationen, så var det en tydelig skuffet Remee, Ude og Hjemme mødte efter showet.

- Det må jeg jo leve med. Man kan ikke altid være nummer et, svarede han, da vi ville vide, hvordan han havde det med "kun" at blive nummer to med Lucy, der af mange har været set som den helt store favorit til at vinde siden første auditionprogram.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han følte selv, at han havde gjort, hvad han kunne. Skylden for, at Lucy ikke vandt, var ikke hans - eller Lucys. Det var DR's.

- Det kommercielle benspænd, der lå fra DR, ved at sætte Lucy op med Carpark North og de to andre med de to største popstjerner i landet, var svært at gøre noget ved. Med al respekt for Carpark North, som jeg holder meget af og synes er rigtig fede, så er det nok ikke lige deres fans, der sidder og ser X Factor og stemmer, siger han og fortæller, at det var DR, der insisterede på, at det var sådan det skulle være, han havde ingen indflydelse på det.

- Det var heller ikke særligt velmatchet rent musikalsk. Det skulle have været mere rørende - de kunne foreksempel havde spillet nummeret i en akustisk version. Men det har jeg heller ikke måtte røre ved, siger han og slår fast at det var det eneste, han var utilfreds med Lucys optræden.

- Resten af det, synes jeg, var sublim. I min optik var der meget stor kvalitativt spring mellem nummer et og to.

Han slår samtidig fast, at det var sidste gang vi så ham i rollen som mentor og dommer i underholdningsprogrammet.

- Der bliver ikke flere år i mig.

Er det definitivt slut?

- Ja, det er definitivt slut. Jeg har elsket det. Jeg er dybt taknemmelig for at have fået opgaven igen i år og føler, at jeg har behandlet den med største respekt.

- Men da vi skrev Lucys vindersang, kunne jeg også mærke, at sløjfen blev bundet. Jeg kunne ikke ønske mig at komme længere med en artist i det her show, end jeg gjorde med Lucy.

Lina: Henriette var ikke parat
For Lina Rafn, der var den første af de tre dommere, der måtte tage afsked med sin solist, Henriette, kom det ikke som nogen overraskelse, at det var Henriette, der måtte sige farvel først.

- Både Anthony Jasmin og Lucy er på en eller anden måde ankommet i sig selv som artister. De ved, hvad de vil, og hvad de ikke vil. Og det signalerer de klart. Henriette ved, hun har en stemme, der er fantastisk, det er der ingen, der bestrider, men hun er ikke helt klar over endnu, hvad hun skal bruge den til - hvilken type kunstner, hun skal være. Hun skal hjem og lege med hendes stemme og finde ud af det.

Selvom det ikke kom som den helt store overraskelse for Infernal-sangerinden, så var der dog specielt én ting, der gjorde, at hun var ked af, at Henriette måtte sige farvel som den første.

- Jeg er mest ked af, at folk ikke fik lov til at høre hendes vindersang. Jeg ved godt, at den, sammen med de to andre vindersange, bliver udgivet, men jeg ville gerne have haft, at hun havde fået lov til at synge den, for hold kæft hvor er den god.

Sponsoreret indhold