Kendte

Sådan gik det deltagerne fra Ekstremt Fed

22. maj 2013 af Martin Hjort / Fotos: Privat
Vi har talt med 16 deltagere fra TV3-programmet Ekstremt Fed for at høre, hvordan det er gået med vægten, siden de tabte sig i programmet.
Deltagere i Ekstremt Fed
Deltagere i Ekstremt Fed

Et år og ni måneder er gået, siden den første sæson af tv-serien Ekstremt Fed - Et år til at redde livet sluttede.

Ude og Hjemme har spurgt deltagerne, hvordan det er med vægten siden. Alle de nævnte - på nær Kim Bille og Martin Steiness - har fået foretaget en fedmeoperation.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er næsten kun navne fra første sæson af serien. TV3 mangler nemlig stadig at sende halvdelen af de programmer, der blev optaget til sæson to. De forventes at kunne ses til efteråret.

Sandra kunne ikke holde vægttabet

23-årige Sandra Krag er en deltagerne i Ekstremt Fed, der desværre ikke formåede at holde sit vægttab på 80 kilo, og nu ønsker hun sig desperat en fedmeopration.

LÆS HER: Sandra fra Ekstremt Fed er igen blevet tyk

Men et vægttab kan også være svært at holde, forklarer træningsekspert henrik Duer, som også var vært på programmet Ekstremt Fed.

- Det vigtigste er, at man er regelmæssigt fysisk aktiv. Det er ikke nok bare at træne en time et par gange om ugen i et fitnesscenter. Man skal hver dag røre sig i minimum 30-60 minutter, siger han.

Den svære vedligeholdelse

- Vægtvedligeholdelsen begynder faktisk den dag, du starter på vægttabet. Dér skal du spørge sig selv, om den livsstil, du er gået i gang med, er en, du kan fortsætte med, efter du har tabt dig. Tror du ikke det, bør du finde noget andet, for så er der en overhængende risiko for, at du vil falde tilbage til den gamle livsstil. Et godt eksempel er suppekure. Det kan godt være, at man taber sig, mens man er på kuren. Men hvad sker der så bagefter? Du tager det på igen. Du har jo ikke ændret nogle vaner - blot pint din krop. Det er ikke nogen langtidsholdbar løsning, understreger træningsfysiologen.

SE OGSÅ: Hold vægten, når kiloene er forsvundet

- I USA findes der et register over supertabere - mennesker, der har tabt over 30 kilo og holdt vægttabet i over fem år. Fælles for dem alle er, at ingen af dem har været på en speciel kur. De har alene tabt sig ved at ændre deres livsstil, siger han og giver tre gode råd, som du kan følge, hvis du gerne vil holde et vægttab:

  1. ? 30-60 minutters fysisk aktivitet hver dag. Og her tænkes ikke på decideret træning.
  2. ? Hav styr på kalorierne, så du har kontrol med, hvad du spiser.
  3. ? Skær potionsstørrelser ned.

Se hvordan det er gået alle deltagerne her:

Sponsoreret indhold