Kendte

Selvsikre nydansere: Vi vinder!

25. november 2011 af Martin Hjort/StarPress. Privatfoto
I aften er kulminationen på tre måneders hård fight på dansegulvet i Vild med dans. Det sker, når familien Danmark afgør, hvem de mener, der det næste år skal kunne bryste sig af titlen som forsvarende Vild med dans-mestre.
Foto: Hanne Juul
Foto: Hanne Juul

I aften er kulminationen på tre måneders hård fight på dansegulvet i Vild med dans. Det sker, når familien Danmark afgør, hvem de mener, der det næste år skal kunne bryste sig af titlen som forsvarende Vild med dans-mestre.

Bliver tredje gang bliver lykkens gang for Silas Holst, der danser sammen med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling? Han har været i finalen to gange tidligere - uden at vinde. Men i aften er det første gang, at han er kommet hele vejen, uden at have været i en omdans undervejs.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Eller bliver det bokser Patrick Nielsen og Claudia Rex, der trods en del Vild med dans-deltagelser i bagagen, er i finalen for første gang, der snupper titel og ære? De to har gennemgået en forrygende udvikling, hvor de har fået alt fra sølle 9 point i deres første dans, cha cha cha, til topkarakter, 40 point, i sidste uges jive.

De grimme ællinger
De to par er ikke i tvivl: De tror på egne evner.
- Jeg tror hundrede procent på sejren. Jeg har lagt liv og sjæl i det her projekt i snart fire måneder, og vil ikke nøjes med en andenplads - vi går efter guldet, lyder det sejrssikkert fra Patrick Nielsen, der udmærket er klar over, at der er sket utrolig meget siden første optræden på gulvet.

- Vi var lidt de grimme ællinger i starten, hvor vi scorede bundkarakter. Men siden har vi bare blomstret og blomstret, så i morgen (i aften, red.) får den alt hvad den kan trække, og så håber vi, at vi kan springe ud som svaner, griner han.

Sophie og Silas har hele sæsonen igennem igen og igen været nævnt blandt favoritterne til at vinde programmet. Men det får bestemt ikke Sophie til at strække armene i vejret på forhånd.

- Det er frygteligt spændende. Vi føler os på ingen måde sikre. Lige nu er jeg bare super glad for overhovedet at være kommet til finalen. Det er en helt fantastisk følelse at få lov til at lave en freestyle og være med i showet på fredag og vide, at vi er gået hele vejen. Det er helt vidt fedt, siger hun, men slår fast, at hun naturligvis vil gøre alt for at vinde. Men hun og Silas kan ikke selv afgøre det, påpeger hun.

- Som sportsmand er man trænet til at gå efter sejren. Men i Vild med dans er det jo seerne, der bestemmer. På den måde er det ikke på samme måde op til en selv, som det er i sportens verden. Der er udefrakommende aspekter, som man ikke selv kan kontrollere, der spiller ind på, hvem der vinder. Så jeg går på gulvet og danser det bedste jeg kan, og så må vi se, hvor langt det rækker. Men vi er ligeså godt forberedt, som vi har været til alle de andre danse, og vi ved med os selv, at vi ikke kan gøre mere. Det er en rigtig rar følelse at stå med.

Patricks ynk
Begge par er efterhånden ved at være godt mærket af fire måneders intens slid i træningslokalet. Når man konstant danser rundt i tøj, der er gennemblødt af sved - kombineret med koldt vejr - så skal der ikke meget til, før der opstår sygdom. I den forgangene uge, har man da også kunne læse, at især Patrick har været hårdt ramt. Men det har det aldrig været værre, end han sagtens kunne træne.

- Mandag og tirsdag var hårde, fordi jeg var træt og syg. Jeg har haft en lille influenza. Men jeg er jo ikke sportsmand for ingen ting, jeg bider det i mig og kæmper videre. Men jeg har været lidt sløj, men jeg tror, at Claudia er lidt træt af mit ynk, griner han.

Sponsoreret indhold