Kendte

Silas gemte sig og græd

12. oktober 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Claus Poulsen og Hanne Juul
-Jeg ville jo bare have nogle venner. Men jeg var ensom og isoleret, da jeg gik i skole. 31-årige Silas Holst stråler i projektørlyset, når han danser i Vild med Dans. Men bag den strålende facade ligger en barndom og en ungdom fyldt med mobning og mindreværd.

-Alt stak ud. Jeg var tyk, brugte briller. Gik i hjemmestrikket og hjemmesyet tøj. Jeg gik til dans og var slet ikke interesseret i fodbold. Så jeg var et oplagt mobbeoffer. Og mobbet ­- det blev jeg. Danseren Silas Holst er en af de mest succesrige dansere i Vild med Dans. Han oser langt væk af glamour og selvtillid, men sådan har det langt fra altid været.

LÆS OGSÅ: Nu hedder hun Maggie My

Bag den skinnede facade er årevis af drillerier, mobning og en lille dreng, der havde mistet sin selvtillid.

Mobbet fra første dag

-Jeg blev isoleret. Jeg havde ingen venner og følte mig helt alene. Jeg troede, jeg var den eneste, der havde det sådan. Jeg ville jo bare gerne have nogle venner, husker Silas Holst.

LÆS OGSÅ: Besir overfaldet efter Vild med Dans

Mobberiet startede fra 1. klasse. Silas gik på Johannesskolen på Frederiksberg, og dengang var der i al almindelighed ikke så meget fokus på, om børn blev mobbet. Det var langt fra almindeligt, at en skole for eksempel havde en mobbepolitik.

-Jeg havde glædet mig til at komme i skole, men mobberiet startede fra dag 1 og varede lige så længe, jeg gik i skole. Helt op i gymnasiet.

Jeg blev ensom

Silas blev kaldt "tykke", "bøsse" og mange andre ting. Men ikke nok med det. Mobberiet var også mere fysisk. Utallige er de gange, Silas blev overhældt med skolemælk og måtte gå våd rundt i skolen.

-Men det værste var sådan set ikke selve mobberiet. Det værste var, at jeg blev så isoleret, siger Silas.

LÆS OGSÅ: Tine vil savne Frederik

Gemte sig og græd

Silas gemte sig hver dag på skolens toilet. Han græd ofte, og var så flov over at blive moppet, at han ikke engang fortalte det til sine forældre.

-Jeg kan stadig få helt ondt i maven, når jeg går forbi min gamle skole. Men ellers er jeg ved at komme over mobberiet. Men jeg måtte kæmpe helt til jeg var 29 med at genvinde bare det meste af min selvtillid.

Mit livs vendepunkt

Silas Holst gik også i gymnasiet på Johannesskolen. Og det var på en rus-tur med klassen i 1. G, at han første gang oplevede lidt positiv behandling.

Nogle af klassekammeraterne syntes, det var sjovt at hælde vand i Silas seng, og i stedet for at sige det til lærerne, valgt Silas at ligge i den drivvåde seng. Dagen efter talte han med to piger om episoden. Det fik Silas' øjne op for, at det trods alt er bedre at tale om mobningen end at lide i stilhed.

De to piger blev et vendepunkt i Silas liv. Den dag i dag hører de til blandt hans bedste venner.

LÆS OGÅ: Sara Maria forfulgt på Facebook

-Ingen børn skal finde sig i at blive mobbet, siger Silas. Han er selv blevet hjulpet ved at være åben om sine problemer, og det tror han er vejen frem. Derfor har han da også tidligere været med i et tv-program, hvor han hjalp børn og unge, der selv var udsat for mobning. På samme måde rejser han gerne ud til skoler eller andre for at fortælle om sine oplevelser. Netop for at børn ikke skal føle sig alene eller isolerede, hvis de bliver mobbet.

-Jeg tror, åbenhed er den eneste måde at komme problemet til livs på, siger Silas.

Lykkelig som far

Lige nu er det ikke mobberiet, der fylder Silas liv. Han er midt i et af sit livs mest lykkelige omvæltninger. Han og hans mand, Johannes Nymark, 28, har fået en lille datter, Maggie MY, sammen med Silas veninde Louise Sjødahl Mahnkopf.

LÆS OGSÅ: Batman hilser på Silas baby

-Vi har alle tre købt et hus sammen i Brønshøj. Johannes og jeg bor i stuen og Louise på førstesal. På den måde kan vi alle være helt tæt på vores datter og dele både glæderne og opgaverne på en nem måde, siger Silas, der lige nåede at flytte ind i huset, inden starten på Vild med Dans.

-Vi flytter ikke sammen på den måde. Johannes og jeg selv har et ægteskab, vi skal have til at fungere, og Louise har også sit eget liv, hun skal leve. Men det er da mit håb, at vi er sammen med vores datter, både når der spises morgenmad og aftensmad - og så når der skal leges og pusles. Jeg glæder mig.

Johannes og Silas ved ikke, sådan rent teknisk, hvem af dem, er der er biologisk far til deres datter. Men det er også lige meget. Begge bliver fædre og Louise bliver mor.

En smilende Silas med sin dansepartner Sara Maria. I barndommen var det alt andet end smil, der prægede Silas. Han blev mobbet.

Både Silas Holst, 31, og hans mand, Johannes Nymark, 28, er med i dette års udgave af Vild med Dans. Silas danser sammen med vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl, men Johannes er på gulvet med Claudia Rex. Begge par med stor succes.

Sponsoreret indhold