Kendte

Silas Holst slås for gadehundene: Tak til alle der har hjulpet

25. marts 2016 Foto: Lars H. Laursen - Af Kristian Bo Eriksen
Silas Holst blev helt vild med en omstrejfende hund, da han sidste år var i Tyrkiet. Faktisk så glad, at han til sidst fik hende hjem til Danmark. Nu har han været med til at starte en forening, der skal hjælpe andre gadehunde i Tyrkiet.

- Tak til alle der deltog, donerede, bidrog til arrangementet i går!!! Tak er kun et fattigt ord!!!

Sådan skriver Silas Holst på Instagram, efter han i mandags afholdte et stort galla-arrangement, der skulle samle penge ind til at starte en hel ny organisation for gadehunde i Tyrkiet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Jublende glad Silas Holst: Nyt medlem i familien

- 45.000 kr blev der samlet ind i går aftes, der nu alle kan gå til de kære hunde i Tyrkiet. Men vores arbejde stopper ikke her, skriver han og fortæller, at han den næste tid holder auktion på Instagram over forskellige effekter.

Lever et sølle liv

Gallaarrangementet var starten på en helt ny organisation, som Silas Holst har startet sammen med sin veninde Lone Vorborg. Den hedder Tyrkiske Gadehunde – Second Home Dogs, og du kan følge deres arbejde for gadehundene på foreningens ny hjemmeside, tyrkiskegadehunde.dk.

- Da Johannes og jeg fandt vores hund, Fruty, i Tyrkiet, gik det op for os, dels hvor mange hunde, der lever et sølle liv der, dels hvor meget besvær, der er forbundet med at få en hund med til Danmark, forklarer Silas til eb.dk om baggrunden for foreningen.

- Derfor blev vi enige med flere andre om, at lave denne organisation, der kunne være med til at formidle adoption af gadehunde i Danmark, siger han til eb.dk.

LÆS OGSÅ: Knus til Silas efter premieren: Karina Frimodt tilbage efter kræftoperation

Og på foreningens hjemmeside fortæller de, at foreningens formål er at hjælpe de tyrkiske gadehunde på bedste vis.

”For os handler det om at skabe de bedste mulige betingelser for gadehundene. Dvs. vi er med til at sørge for foder, husly, vaccinationer, neutralisering, dyrlægebehandling og lokale initiativer i Alanya til fordel for hundene.”

Nu skal hun leve og have det godt

Desuden hjælper de med at formidle adoption fra Tyrkiet.

Silas og hans mand, Johannes Nymark, har selv oplevet glæden ved at få en gadehund fra Tyrkiet. Da det efter måneders kamp lykkedes at få Fruity hjem, skrev Silas sådan her på sin blog:

Silas har selv fået en gadehund hjem fra Tyrkiet. Nemlig Fruity. Foto: Privat

-Det var alt dagens besvær værd, at se Fruity endelig gå ind i sit nye hjem…! At se hende finde ro og snuse sig frem til sin mad og seng fik sgu tårerne frem i mine øjne.

LÆS OGSÅ: Luke på 7 år har sukkersyge: Reddet af sin hund

-Fem måneders venten var forbi og alting var lykkedes. Nu bor hun her. Nu skal hun bare leve og leve godt! Og i dag skal hun for første gang i sit liv, prøve at være mæt, skrev han.

Sponsoreret indhold