Kendte

Skamfuldt at få hjælp

16. marts 2015 Karin Heurlin
Da Lone blev ramt af arbejdsløshed og depression, gik økonomien i sort. Hun og datteren Signe oplevede, at venner og bekendte kom med mad for at hjælpe. Det var de selvfølgelig taknemmelige for. Men de mærkede også en skam. For de kunne jo aldrig betale tilbage. I aften medvirker de i TV2 programmet "Danskere på tvang".
Lone og hendes datter Signe

Når Signe kiggede på sin mor, blev hun dybt bekymret. Sådan havde hun aldrig set sin stærke og arbejdsomme mor før.

For to år siden ramte både depression og arbejdsløshed pludselig den 50 årige Lone Torm, og det fik næsten ufattelige konsekvenser. Efter 30 år på arbejdsmarkedet med et velbetalt job, havde hun ingen indtægt overhovedet, og til sidst var det 16 årige Signe, som endte med at forsørge de to med lønnen fra sit fritidsjob. Hendes mor var nemlig så hårdt ramt af depressionen, at hun ikke var i stand til at udfylde papirer til at få dagpenge eller kontanthjælp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det hele gik så galt, at de i aften kan opleves i TV2 dokumentaren ”Danskere på Tvang”, hvor eksperter forsøger at redde dem fra at miste deres hus i Korsør.

Ude og hjemme bringer i dag et stort interview med mor og datter, hvor de blandt andet fortæller om den skam, som fulgte med fattigdommen.

Vi kunne ikke give noget tilbage

Godt nok viste folk sig fra deres mest betænksomme side, når de kom med nyopgravede kartofler, julekurve og mad. Men det var svært at modtage.

- Jeg kunne godt få det dårligt, når de kom med en hel masse. Vi kunne jo ikke give noget tilbage, siger Signe, som også kom i en meget svær situation, da klassen skulle på studetur til Spanien. Signe ville så gerne med sammen med de andre. Men de havde ikke de 4000 kroner, som turen kostede. På det tidspunkt havde hun aldrig fortalt nogen på skolen om situationen derhjemme, så hun anede ikke, hvad hun skulle gøre.

I dette klip kan du se, hvad der sker, da en meget trykket Signe fortæller programmets ekspert om hendes bekymringer om skolerejsen.

Se videoen, hvor Signe for første gang beder om hjælp

Du kan se hele programmet "Danskere på tvang" i aften kl 20 på tv2.

Læs hele historie om Lone og Signe i Ude og Hjemme i denne uge

Sponsoreret indhold