Kendte

Skilsmissen aflyst

20. april 2011 af Louise Søgaard
De skændtes om økonomien næsten dagligt. Far Esper havde en dårlig vane med at shoppe dyrt elektronik, kameraudstyr eller værktøj, når de var ude og handle, og mor Vinni havde konstant ondt i maven over alle de penge, som forsvandt hver måned. Skilsmisse virkede som den eneste løsning for dem begge, men et nyt budget reddede kærligheden.
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Hver dag gik 21årige Vinni på netbank på computeren og fik det skidt. Det plagede hende at familiens penge forsvandt sporløst fra kontoen, og at de hver måned havde et overtræk på flere tusinde kroner. Hun fik ondt i maven af bekymringer og dårlig samvittighed, og hun og hendes mand 26årige Esper kom ofte op og skændes om deres økonomi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Far var skurken
Særligt galt gik det, da Esper mistede sit job som alarminstallatør, og familien mistede mere end 10.000 kroner om måneden i indtægter. Vinni arbejdede som SOSU-assistent, og familiens manglende indtægt fik dem ikke til at sætte forbruget ned.

-Jeg ved godt, at det var mig, som brugte alle pengene. Jeg var så træt af at høre på Vinnis konstante "Nej! Det har vi altså ikke råd til", og når hun truede med at pakke sine kufferter og flytte med Oliver, så tænkte jeg, at så kunne det vel også være lige meget, forklarer Esper

Truede med at gå
Esper var aldrig helt sikker på, om Vinni og sønnen Oliver på halvandet år mon ville være hjemme, når han kom hjem fra arbejde, eller om Vinni havde gjort alvor af sine trusler. Hun og Esper har dannet par i fem år, men har aldrig været på ferie sammen, da de ikke har haft tiden og pengene.

-Vi knoklede begge rigtig meget. Esper valgte at arbejde og få pengene udbetalt i stedet for at holde ferie, og jeg tog ekstra vagter om sommeren, hvor alle andre tog ferie. Men selvom vi godt kunne have en indtægt på over 50.000 kroner, så forsvandt pengene altid alligevel, husker Vinni.

Ubrugeligt legetøj
Esper skulle altid lige ind og kigge lidt i Fona eller i fotoforretningen, når parret var ude og handle. Og Vinni vidste godt, at det betød, at han ville finde et stykke legetøj, som han mente, at de ikke kunne leve uden.

Læs også: Ny vært i Luksusfælden

-Jeg kan godt lide at være på forkant og have det nyeste nye. Mine computere er af mærket Mac og mit værktøj er også kvalitetsværktøj. Det skal være ordentligt, forklarer Esper, der dog ikke har købt andet end en printer, siden familien havde besøg af luksusfælden tilbage i januar.

Forelsket igen
-Esper fik et ordentligt spark i nummeren af TV3-holdet, griner Vinni, der stadig følger med i parrets økonomi over netbank hver dag, men nu ikke længere får ondt i maven. Nu er hun i stedet blevet ramt af Amors pil igen, og alt snak om skilsmisse er forstummet. Parret har ikke skændes om deres økonomi siden de deltog i programmet på tv-3, deres kærlighed er atter blomstret op og Vinni kunne ikke drømme om at true med at forlade sin mand mere.

Oliver slog
-Selvom Oliver er for lille til at forstå, hvad der er sket, så har han også reageret meget positivt. Han var tit ked af det og hang på en af os, ligesom han ofte slog i afmagt, når vi skændtes. Nu er han meget mere glad og kærlig, siger en lykkelig Vinni.

Hun var først flov over at skulle udstille sin økonomiske uansvarlighed for programmets seere, men nu føler hun, at det har været alle tårerne værd. Til gengæld for den skyld og skam hun følte, da kameraerne rullede, har hun fået sin mand og søn tilbage, og det er langt mere værd end sorte tal på bankkontoen.

Læs også: Gnisten er kommet tilbage


Sponsoreret indhold