Kendte

Sophie Fjellvang-Sølling og den ufattelige sorg

8. maj 2012 af Martin Hjort/StarPress
En tragedie har ramt den ellers så succesfulde og altid smilende skiløber og Vild med dans-vinder Sophie Fjellvang-Sølling. Hendes mand, Nikolaj, er død. Han faldt pludselig om med et hjertestop. Han blev kun 36 år.
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Det skete pludselig og helt uden varsel fredag den 27. april. Sophie Fjellvang-Søllings mand, Nikolaj Fjellvang-Sølling, faldt om og døde af et hjertestop - forårsaget af en forsnævring i hjertekranspulsåren. Det tragiske dødsfald skete dagen før, Sophie og Nikolaj havde inviteret venner og familie på besøg for at fejre Sophie, der to dage tidligere var fyldt 31 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nikolajs død har fuldstændig lammet familien - især Sophie Fjellvang-Sølling der nu også er blevet alenemor til parrets fælles søn, Maximillian, på halvandet år. Nikolaj fik konstateret forsnævringen i hjertekranspulsåren for en måned siden. Lægerne mente, den var fundet i tide, og at han med den rette medicin kunne leve sit liv, som han hidtil havde gjort.

Ude og Hjemme har talt med en række af parrets venner og bekendte, som alle er meget berørte af sagen. De beskriver Nikolaj som en sund, glad og meget aktiv mand, der elskede sport - ikke mindst kitesurfing, der lå hans hjerte nært.

- Det er så surrealistisk. Her giver det virkelig mening at tale om, at noget er uforståeligt. Han var en mand, der på alle måder levede det "rigtige" liv - sundt og godt. Så jeg er virkelig i chok. Det tror jeg, alle, der kendte ham, er. Ingen forstår, hvorfor det skulle ske, og det siger sig selv, at Sophie og familien er helt og aldeles knuste, siger en ven af familien.

Da Sophie Fjellvang-Sølling, sammen med den professionelle danser Silas Holst, dansede sig til tops i Vild med dans i 2011, var det med manden som en solid og trofast støtte på sidelinjen. Deltagerne i TV 2's underholdningsflagskib er nok konkurrenter, men ofte bliver de også rigtig gode venner på kryds og tværs.

Sophie Fjellvang-Søllings mange imponerende optrædener på dansegulvet betød, at rigtig mange af de øvrige deltagere lærte Nikolaj Fjellvang-Sølling godt at kende - fordi han troligt fulgte sin kæreste til træning og i tv-studiet om fredagen.

- Sophie er imponerende stærk. Selv om hun kunne græde sig igennem det hele, hiver hun sig selv op ved hårrødderne og formår at være en god mor for sin søn. Hun er selvsagt knust, og alligevel klarer hun det flot, siger dansepartneren Silas Holst om Sophie Fjellvang-Sølling. De andre dansedeltagere fra 2011 beskriver Nikolaj som en venlig, sympatisk og smilende mand. Og de er rystede over, at han pludselig ikke er her mere.

- Jeg lærte Nikolaj at kende som et sødt og imødekommende menneske. Det er så forfærdeligt, det der er sket, og jeg føler dybt med Sophie, siger skuespilleren Anne Sofie Espersen, der var en af Sophies konkurrenter om seernes gunst i dansekonkurrencen.

Martin Coops lærte også Nikolaj Fjellvang-Sølling rigtig godt at kende under Vild med dans. Som kæreste til Claudia Rex, der sammen med sin partner, bokseren Patrick Nielsen, stod over for Sophie Fjellvang-Sølling og Silas Holst i finalen, var han ofte i kontakt med Nikolaj, når de begge fulgte både træninger og liveshows fra første parket. Han bemærkede et specielt bånd mellem ægteparret Fjellvang-Sølling.

- Man ser ofte, at travle par lever deres liv adskilt på grund af arbejde og lignende, men man fornemmede, at de to havde et helt særligt fællesskab. Nikolaj var der altid til at støtte Sophie. Når hun trænede, var han der til at tage sig af deres lille søn, Maximillian. Det er så forfærdeligt, at han er væk nu. Jeg er i chok og har virkelig ondt af Sophie Fjellvang-Sølling, siger han.

Nikolaj var der altid for Sophie
Det var tydeligt, at det betød meget for Nikolaj Fjellvang- Sølling, at han kunne støtte sin hustru helt og fuldt i jagten på hendes mål. Da det danske OL-hold marcherede ind på det olympiske stadion i forbindelse med Vinter-OL i Vancouver i Canada i 2010, var det med Sophie Fjellvang-Sølling helt i front som fanebærer for Danmark.

Med i delegationen var også Sophies mand. Ikke som udøver, men som støtte for sin hustru. Han havde taget orlov fra sit job på advokatkontoret Aumento i København for at kunne fungere som holdleder for det danske OL-hold i ski cross, som var den disciplin, Sophie Fjellvang-Sølling stillede op i.

Da Ude og Hjemme i forbindelse med Vild med dans talte med hende om, hvordan hun fik rollerne som elitesportsudøver, mor og kæreste på samme tid til at fungere, lagde hun ikke skjul på, at det alene hang så godt sammen, fordi hun havde en mand, der investerede så megen af sin tid i hendes karriere - især efter hun var blevet mor.

Noget hun tydeligvis var både glad og taknemmelig over. Nu skal Sophie Fjellvang-Sølling aldrig mere mærke sin elskede mands kærlighed og støtte. Som kun 31-årig skal hun til at vænne sig til den triste titel: Enke.

- Nikolaj blev 36 år. 36 år! Det er jo grotesk tidligt at dø, når man ellers er sund og rask. Det bør få alle til at stoppe op og tænke lidt over livet. For det viser, at det kan være slut, førend man forventer det, siger en af parrets venner til Ude og Hjemme. Nikolaj Fjellvand-Sølling blev bisat fra Vor Frue kirke i København i torsdags.

Læs også: Christina forlod Bubber

Sponsoreret indhold