Kendte

Sukker og savl: Se Den store bagedyst med babyer

15. juni 2015 Karin Heurlin
Sådan har du aldrig set Den store bagedyst før. Du bliver helt sikkert ikke lækkersulten af at se denne version. Men du får et godt grin

Alt er egentligt, som det skal være i denne version af det populære tv-program, Den store Bagedyst. Der er både mel, sukker og tårer for rullende kamera. Men noget er helt anderledes. Deltagerne er iført ble og savlesmæk. De er alle babyer, som kun lige har lært at stå selv.

Værterne holder masken

Med professionelle miner kommenterer tv-vært, Bubber og kagevinderen, Tobias Hamann-Pedersen undervejs deltagernes indsats.

- Kakao går man aldrig fejl af, når man skal bage cupcakes, konstaterer Tobias, mens en af deltagerne tager fat i kakaoposen med sine buttede hænder og hælder indholdet ud over sig selv og det lille børnekøkken. Sådan fortsætter programmet, hvor både studie og børn bliver mere og mere smurt ind i glassur, sukker og savl, og hvor der selvfølgelig også kommer nogle følelsesudbrud. Både jubel og gråd. En enkelt forsøger ligefrem at stikke af på knæ.

”Den lille Bagedyst” blev bragt på DR Ultra i talkshowet, Sofie Linde Show, hvor Bubber hver uge har et indslag.

Selvom han er en garvet tv-mand, der har prøvet det meste, så havde han aldrig prøvet noget, der bare lignede det her.

- Vi anede jo ikke, hvad der ville ske, når det gik i gang. Normalt har man planlagt alt, men her vidste vi jo ikke, hvordan børnene ville reagere, siger Bubber, som indrømmer, at meget var kaos under optagelserne. De fire små deltagere startede med at komme en time for sent fra deres vuggestue. DR havde ellers bestilt taxaer til dem, men da der ikke var barnestole, måtte taxaerne vende om igen, og børn og pædagoger måtte tage bussen.

Deltagerne trængte til middagslur

- Da de kom frem fik vi af vide, at de var meget trætte, og at de plejede at få deres middagslur på denne tid. Heldigvis blev de friske, og det var sjovt at se, hvordan de kiggede på en voksen, hver gang de tog fat i en ny pose. De var jo vant til, at man sagde ”nej, nej nej.” Men nu måtte de det hele.

Der var mange udfordringer undervejs. Mod slutningen havde tv-holdet lidt af en kamp med få vinderen til at løfte armene i vejret i en jubelscene.

- Barnet anede jo ikke, hvad der foregik, som Bubber siger.

- Det var virkelig sjovt at lave et totalt seriøst indslag, hvor deltagerne faktisk ikke fattede en brik.

Sponsoreret indhold