Kendte

Thestrup om hovedrolle: Jeg kan andet end at råbe højt

30. december 2013 af Martin Hjort/StarPress, foto: Mike Kollöffel/TV 2
Når TV 2 i aften byder velkommen på Badehotellet, så er det med skuespilleren, Ole Thestrup, i en sjælden hovedrolle på tv.

Når TV 2 i aften har premiere på stationens nye store satsning, Badehotellet, en serie i seks afsnit, er det samtidig også et goddag til skuespilleren Ole Thestrup i en hovedrolle på tv.

65-årige Thestrup har de senere år haft mange flere roller på film - ikke mindst i instruktøren Anders Thomas Jensens film (Den Oscar-vindende kortfilm "Valgaften", "Blinkende Lygter", "De Grønne Slagtere" og "Adams Æbler") - men det er altid i markante biroller. Men i Badehotellet spiller han hovedrollen som hotelejeren Julius Andersen. Det er hans badehotel, serien drejer sig om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For Ole Thestrup er det en stor glæde at få lov til at spille en hovedrolle på tv.

- Mange har sagt, at "Ole er sat i bås. Han kan kun råbe og skrige". Men jeg kan altså også mange andre ting. Her får jeg for en gangs skyld lov til ikke kun at være ham, der råber op. Jeg får også lov til at være melankolsk, sagde han, da Ude og Hjemme mødte ham for nyligt.

Thestrup har gennem sin karriere været fast mand på teateret. I en årrække var han fastansat på Det Kongelige Teater. Nu kan han så glæde sig over, at han bliver en del af mandagsunderholdningen den næste seks mandage, når TV 2 sender serien, der er skrevet af skaberne af forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som tidligere har skabt serier som "Krøniken" og "Lykke".

- Alle sejl er sat til, og der er ikke sparet på noget. Der er også rimelige lønninger for en gangs skyld, griner han. Og at der ikke er sparet på noget, vidner budgettet også om. Serien har kostet 40 millioner kroner at producere.

Ole Thestrup var i mange år mærket af et alkoholforbrug, der var ude af kontrol. Men de seneste femten år har han været tørlagt alkoholiker. Han har fejret mange triumfer på teateret. Størst var succesen, da han i 2007 spiller Jeppe i Jeppe på Bjerget på Det Danske Teater.

For nyligt kunne man opleve ham som hovedperson i "Her er dit liv" på DR1. Det var noget, der gjorde indtryk på skuespilleren med den umiskendelige jyske dialekt.

- Det var ret stort. Det er jo et adelsmærke at få, når der bliver lavet sådan et program om en. Det var jeg meget bægeret over, sagde han, da Ude og Hjemme spurgte, hvordan det var at være hovedperson i en time på landsdækkende tv i den bedste sendetid.

Man kan følge "Badehotellet" i aften og de følgende fem mandage på TV 2 kl. 20.00.

Serien byder på flere af Danmarks store skuespillere. I de gennemgående roller møder vi - udover Ole Thestrup - blandt andre Bodil Jørgensen, Rosalinde Mynster, Amalie Dollerup, Morten Hemmingsen, Peter Hesse Overgaard, Cecilie Stenspil, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing, Jens Jacob Tychsen, Neel Rønholt, Bjarne Henriksen, Anette Støvelbæk, Birthe Neumann og Martin Buch.

Sponsoreret indhold