Kendte

Tracys mælkefri græskar-is

28. august 2013 af Tracy Skondin / Foto: Gregers Kirdorf
Amerikanske Tracy Skondin forlod Den store Bagedyst som nummer tre, men her får I hans lækre opskrift på en mælkefri dessert.
Tracy med sin is-dessert uden mælk
Tracy med sin is-dessert uden mælk

Ingredienser til Tracy's dessert uden mælk

100 g rørsukker
80 g honning
6 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt muskatnød
1/4 tsk. stødt ingefær
1/8 tsk. stødte nelliker
En smule havsalt
5 dl kokosmælk
1 vaniljestang
420 g græskarmos*
110 g hakkede, ristede valnødder

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

SE OGSÅ: Vores store samling af hjemmelavede is her >>

*Græskarmos:
Del et Hokkaido-græskar i to, fjern kernerne. Bag de to halvdele i cirka 50 minutter ved 180 grader - eller indtil de er møre. Afkøl og sab indmaden fra skallerne. Pres derefter indmaden igennem en si. Afkøl.

Populære kageopskrifter og bagegrej

Opskrift på lækker hjemmelavet
Strawberry Cheesecake

Fremgangsmåde til hjemmelavet græskar-is

Brug en el-pisker til at piske rørsukker, honning og æggeblommer til en tyk og cremet, ensartet masse. Tilsæt majsstivelse, krydderier og havsalt og blend det hele sammen.

Fjern kornene fra vaniljestangen og bland dem med en tsk. rørsukker. Opvarm under konstant omrøring vaniljekornene, den tomme vaniljestang og kokosmælk i en tykbundet gryde, indtil det begynder at ryge. Det må ikke koge.

Hæld langsomt kokosblandingen over sukkermassen under konstant omrøring. Kom det hele tilbage i gryden og opvarm det til cirka 78 grader. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og pisk græskarmosen i med en el-pisker. Hvis der er små klumper, kan det sigtes til sidst.

SE OGSÅ: Sidste år var det Nana, som løb med sejren i Den store bagedyst. Se hendes opskrift på citronkage med blåbær

Hæld ismassen i en skål, dæk den til og afkøl den i køleskab til 5 C, eventuelt natten over. Kom massen i en ismaskine og følg maskinens anvisninger. Tilsæt de ristede valnødder 5 minutter inden isen er færdig - mens den stadig har softice-konsistens.

Hvis du ikke har en ismaskine, sætter du efter afkøling massen i fryseren. Tag den ud hver halve time og pisk den med en el-pisker for at undgå krystallisering. Efter cirka 2½ time er isen færdig.

Hjemmelavet is

Sommer og is hører sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Flere lækre isdesserter

Er du bare helt vild med is, så tag et kig i galleriet her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter på og med is.

Sponsoreret indhold