Kendte

Trine fra Luksusfælden valgte kærligheden

21. marts 2013 af Marianne Knudsen / Foto: Lars Horn
Trine Søvsø anede ikke, at hendes mand bar på en stor hemmelighed. Først da en pantefoged ringede på døren, blev hun klar over, at han havde en kæmpegæld. Men Trine valgte kærligheden og tog kontakt til TV3-programmet Luksusfælden, der fik styr på parrets økonomi.
Marianne valgte kærlighed over økonomi
Marianne valgte kærlighed over økonomi

Trine Søvsø fra Thisted har ikke overvejet det en eneste gang, selv om hendes kæreste, Kim, sagtens ville kunne forstå det, hvis hun valgte at forlade ham. Men den 33-årige nordjyde er ikke en kvinde, der giver op så let og går sin vej, når parholdet er i krise. Det kunne seerne se i Luksusfælden på TV3 midt i marts.

- Jeg har bare ikke lyst til at lade Kim gå, siger Trine.

LÆS OGSÅ: Luksusfælden reddede ikke kun økonomien, men også kærligheden for Anne og Claus

Fogeden ringede på

For knap et år siden fik hun af vide, at kæresten gennem to år var tynget af en kæmpegæld. Ikke af kæresten selv, men af den pantefoged, der en dag pludselig ringede på dørklokken og insisterede på at overrække et brev med krav om betaling af gæld hurtigst muligt.

Kim var ikke hjemme, men ude at rejse med sit arbejde, så de mange spørgsmål, som Trine pludselig havde brug for at få svar på, måtte hun dybt frustreret skrive i en mail til ham.

- Tankerne fløj igennem mig, da jeg læste Trines mail. Jeg kunne godt læse mellem linjerne, at hun var vred, og jeg frygtede, at hun gik fra mig. Jeg havde valgt ikke at fortælle hende om min gæld, fordi jeg ikke ville belemre hende. Jeg var også flov, siger 37-årige Kim, der arbejder i Forsvaret.

Firmakonkurs og billån

Men Trine tænkte slet ikke de tanker. I stedet for ønskede hun at hjælpe Kim med at få styr på sin økonomi, som hun hidtil havde undladt at spørge ind til, fordi Kim hver gang havde svaret undvigende. Hvor stor gælden var, anede hun dog ikke.

Men det fik hun at se, da hun fik udleveret adgangskoden til Kims netbank. Banklån, billån, firmakonkursen og en stribe ubetalte regninger afslørede en gæld på over 600.000 kroner. Lagde man Trines banklån for den røde murstensvilla oveni, skyldte parret tilsammen over 1,4 millioner kroner væk.

LÆS OGSÅ: Makaya er blevet nærig efter, at hun var med i Luksusfælden

Gik i parterapi

Med fire sammenbragte børn og deres lille nye fællesbarn, Caspian, var økonomien så stram for familien, at lunten var kort hos både Trine og Kim. Der skulle ikke meget til, før en af dem farede i flint, og skænderierne var som regel skåret efter den samme skabelon. Kim blev irriteret over et eller andet, og Trine svarede rapt igen, at han ikke skulle komme for godt i gang, for han var langt fra perfekt.

Da Kim en dag foreslog, at de gik i parterapi, var Trine med på ideen med det samme - og det er hun så glad for i dag. Det reddede deres forhold.

- Vi har taget nogle kampe, som har været ligegyldige, men som bare gik ud på at få ret. Jeg følte mig nogle gange kørt over af Trine, fordi hun kan tale for sig. Jeg er god til at holde kunstpauser, men det er, fordi jeg tænker. Så jeg følte aldrig, at jeg rigtig fik sagt det, jeg ville, når vi skændtes, for Trine benyttede sig af pauserne og stjal ordet. Men nu har vi fået nogle værktøjer. Blandt andet er tale- og lyttekort helt genialt, siger Kim smilende.

Luft i budgettet

Samtidig med parterapien ringede Luksusfælden også og tilbød hjælp. Parret tog imod den og fik lagt et budget, der har skabt penge til at leve for.

I dag skylder parret lidt over en million kroner. De formåede at kappe et godt stykke af gælden ved at sælge deres to biler, Kim har taget et ekstrajob, og budgettet, som Luksusfældens eksperter har lavet for dem, giver ligeledes så megen luft hver måned, at Trine og Kim sågar har kunnet afdrage lidt mere end beregnet.

Faktisk har de aldrig haft så mange penge til mad før, som de har nu, konstaterer Trine glad. Og det giver håb for fremtiden. Gælden tynger dem ikke længere på samme måde. Der er styr på den, og de føler, at der nu er plads til at sætte sig mål.

LÆS OGSÅ: Rene skjulte gælden fra Yvonne, men fik hjælp fra Luksusfælden

Sponsoreret indhold