Kendte

TV 2-chef: Allan Simonsen kan sagtens vinde

18. oktober 2013 af Martin Hjort
Debatten om det retfærdige i, at Allan Simonsen stadig er med i Vild med dans, selvom han ikke er den bedste danser, raser. Men TV 2's underholdningschef slår fast, at det er seerne, der bestemmer i Vild med dans. Og sådan bliver det ved med at være.

Stod det alene til dansedommerne i Vild med dans-studiet, ville Allan Simonsen for længst være sendt hjem. De har givet ham den ene bundkarakter efter den anden. Men Danmark elsker fodboldlegenden. Så meget at spekulationerne om, om han kan gå hen og vinde programmet, for alvor er gået i gang. Fra at have været absolut bundprop, har bookmakerne ham nu som en af topfavoritterne til at vinde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men kan TV 2 holde til, at en danser, der tydeligvis ikke er den bedste danser - teknisk set - vinder underholdningsprogrammet?

- Det gider jeg slet ikke spekulere i. Alle dem, der er tilbage i showet, er dem, seerne helst ser i Vild med dans. Det er derfor de rigtige, der er tilbage, siger TV 2's underholdningschef, Gitte Madsen, da Ude og Hjemme spørger hende.

- Men det er ligesom med landsholdet i fodbold, nogen synes, at de spiller godt - andre synes, de spiller ad helvede til.

Der har været spekulationer om, at det kan være programmets endeligt, hvis Allan Simonsen vinder, fordi det vil betyde, at mange faste Vild med dans-seere vi vende programmet ryggen. Og at I derfor vil sende ham ud lige inden finalen, hvor den endelige vinder skal findes, også selvom han ikke er den, der får det laveste antal stemmer. Hvad siger du til sådanne spekulationer?

- Gi' mig én god grund til, at vi skulle snyde? Jeg har lavet tusindvis af underholdningsprogrammer i mine tolv år som underholdningschef på TV 2, hvor seerne har kunnet sms-stemme ind. Jeg har aldrig nogensinde snydt. Selvfølgelig ikke. Vi er ordentlige mennesker, siger hun inden hun fortæller, at hun dog ikke er overrasket over, at debatten om hvorvidt man kan stole på sms-stemmerne dukker op.

- Det er lige så sikkert som Halloween, at der er folk, der stiller spørgsmålstegn ved sms-stemmerne, når vi når til det her punkt af konkurrencen. Men sandheden er, at vi har nogle meget låste regler for, hvad vi kan gøre, og vi ikke kan gøre.

- For nogle år siden valgte vi at tilknytte en revisor, hvis eneste opgave er at holde øje med, om afstemningen forløber, som den skal. Han sidder helt fysisk og holder øje med sms-stemmerne, når de kommer ind, så det kan simpelthen ikke lade sig gøre at fifle med stemmerne og afstemningen, siger hun.

Allan er ikke presset
På fodboldbanen var Allan Simonsen en elegantier. En mester. Han var så god, at han i 1977 blev kåret som den bedste af slagsen i hele Europa. Han har deltaget i både OL, EM og VM, ligesom han har deltaget - og som den første nogensinde har scoret - i alle de tre store turneringer for klubhold, Europacuppen for Mesterhold (det der i dag hedder Champions League), Europacuppen for Pokalvindere og UEFA-cuppen. Men på dansegulvet er han i den grad kommet på udebane. De fire dommere i Vild med dans-studiet har uge efter uge gjort deres for at få seerne til at stemme den lille vejlenser ud af programmet. I sidste uge tog dommerkritikken efter manges mening dog overhånd. Det blev til hån og latterliggørelse i manges ører. Det har affødt hård kritik af dommerne fra flere sider i ugens løb.

Chefen for det hele, Gitte Madsen, er dog ikke meget for at forholde sig til, om hun finder, at dommernes behandling af Allan Simonsen har været for hård.

- Dommerne er suveræne i Vild med dans. De bestemmer helt selv, hvad de vil sige. Det blander jeg mig slet ikke i, siger hun. Hun tror dog ikke, at den megen virak er noget, den pensionerede fodboldspiller selv tager så stor notits af.

- Det er ikke min opfattelse, at Allan Simonsen er specielt presset. Det er mit indtryk at han er rigtig glad for at være med, og at ham og Sofie (Kruuse, hans dansepartner, red.) har det rigtig sjovt sammen.

Populære historie om de kendte

Læs historien her >>
Jette fra Mig og min mor har tabt sig 35 kilo efter fedmeoperation.

Læs historien her >>

Sandra fra Ekstremt fed kunne ikke holde sit vægttab - nu er hun igen for tyk.

Læs hvorfor her >>

Se alle de 12 par i Vild med Dans 2013 nedenfor

Sponsoreret indhold