Kendte

Var genert og blev udsat for mobning

11. april 2013 af Mikkel Milsgaard
Anna var meget genert og blev udsat for mobning i skolen. Det er hendes musiklærer fra gymnasietiden der er skyld i en stor del af æren for, at hun er blandt de ni deltagere i X Factor.
Var genert og udsat for mobning

Mobning var hverdag for Anna - nu er hun i X Factor

Det er måske ikke så nemt at se, men selv om hun virker sikker og synger som en drøm, når hun er på scenen, har 18-årige Anna Nygaard fra X Factor kæmpet mod usikkerhed og generthed hele sin barndom. Og usikkerheden kan stadig komme over hende i dag, men mest når hun har forladt scenen og står ude bagved.

- Jeg er ikke så god til at modtage ros. Selv om folk siger, at det gik godt, bliver jeg stadig fanget af usikkerheden, fortæller Anna, der er født og opvokset på Færøerne, men kom til Danmark i sommeren 2009 for at begynde på Complete Vocal Institute, en teknisk sangskole i København.

Hun har sunget ligeså længe, hun husker, men genertheden holdt hende i mange år tilbage fra at optræde for andre. Det var først i 2.g, da hendes musiklærer fik øjnene op for hendes talent og opfordrede hende til at synge solo, at hun for alvor begyndte at affinde sig med rollen i fokus.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du mobning

- Jeg blev udsat for mobning i skolen og var en meget stille og indelukket pige. Men jeg havde sat mig for, at jeg virkelig ville forandre mig i gymnasiet og blomstre op, så det ville blive en rar oplevelse at være der. Og så greb jeg chancen, fortæller hun.

I dag føler Anna, at hun skylder sin musiklærer fra gymnasietiden, en stor del af æren for, at hun overhovedet er kommet så langt med sin musik, som hun er.
- Det var ham, der gav mig den tillid, som jeg havde brug for, og fik mig til at indse, at jeg kunne synge, fortæller Anna om sin gamle musiklærer, Eydun, som ifølge Anna følger spændt med i X Factor oppe fra Færøerne.

- Han har sendt en mail til mig, hvor han skriver, at han er rigtig stolt og glad, fortæller Anna.
Da hun var mindre, sang hun næsten altid for sig selv, fordi hun var bange for, hvad folk ville sige og tænke om hende. Faktisk var der ingen i hendes folkeskoleklasse, som vidste, at hun kunne synge.

- Jeg sang for det meste på mit værelse, når jeg var alene. Så lukkede jeg døren og satte noget musik på og sang højt for mig selv. Mine forældre har fortalt mig, at de nogle gange slukkede for tv'et nede i stuen for at liste ovenpå og stå og lytte uden for min dør, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Denne dreng danser trods mobning

Annas forældre har derfor vidst i mange år, at deres datters sangstemme er noget særligt, men første gang, hun for alvor selv fik øjnene op for sit talent, var, da hun som 16-årig vandt en sangkonkurrence på Færøerne, som hendes mor havde meldt hende til. En del af førstepræmien var blandt andet, at hun skulle optræde på den største musikfestival på Færøerne kaldet Summarfestivalurin (Sommer Festival).

Anna Nygaards livs største og vigtigste skridt imod at få bugt med sin fængslende usikkerhed og generthed, så hendes smukke sangstemme kan finde sin frihed, er uden tvivl blevet taget i X Factor.

[email protected]

Sponsoreret indhold