Kendte

Vennerne forsvandt

12. oktober 2011 af Vibeke C. Larsen
René levede det søde liv med dyre byture, lækre mærkevarer og egen bil. Men festen var for lånte penge, og i dag er ballet ovre. René har gennem Luksusfælden fået styr på økonomien, men vennerne forsvandt, da René solgte bilen og flyttede. Heldigvis har han stadig sin familie.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Der var altid fest og farver omkring René. Flere gange om ugen kastede han sig ud i Odenses natteliv, og blev eventyrbyen for lille, startede han og vennerne bilen og forsatte festen i København.

Ud over byturene havde 25-årige René også en forkærlighed for dyrt mærketøj, ferier og solbriller. Alt sammen finansieret for penge, som han blandt andet lånte af sin mor og to brødre. Gælden nåede 250.000, hvor de 50.000 var lånt af familien, før en ven meldte René til "Luksusfælden", så han kunne få styr på økonomien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag er festen slut for René. Bilen er solgt, René er flyttet i en billigere bolig uden for centrum, og bartenderne i Odense spejder forgæves efter ham.

- Jeg har haft det sjovt og har haft nogle gode oplevelser, men jeg har en dårlig smag i munden over, at jeg har ødslet så mange penge væk. Jeg kunne have haft en andelslejlighed i centrum og endda haft penge til istandsættelsen, konstaterer René Thomsen, der er uddannet salgsassistent og er arbejdssøgende.

Renés mor, Elisabeth, anede ikke, at hendes søn havde klattet så mange penge væk, før han medvirkede i tv-udsendelsen.

- Han sagde, at han manglede penge til mad og husleje, og så fik han penge. Jeg kunne godt se, at han brugte mange penge til tøj, men jeg troede ikke, at det var så slemt, fortæller Elisabeth Thomsen.

Læs også: Jannik Luksusfælden: Jeg var ung og dum

Valgte familien fra
René var to gange involveret i trafikulykker, som kastede to store erstatninger på 89.000 og 42.000 kroner af sig. Alligevel måtte han låne penge for få tingene til at løbe rundt.

Rene lånte penge af sin mor og sine to storebrødre, Robert og Ronnie, og når familien forsøgte at tale penge med lillebroderen, blev han vred.

- Ingen skulle fortælle mig, hvad jeg skulle bruge mine penge til. Så blev jeg hidsig, for jeg vidste jo godt, at de havde ret, erkender René. Pengene er ikke det eneste, der er væk. Da René lagde den ekstravagante livsstil på hylden, forsvandt vennerne.

- Vennerne røg, da bilen røg, og jeg flyttede fra centrum. Så var jeg ikke så spændende mere. Det har været chokerende at opleve, men jeg har heldigvis et par stykker tilbage, som altid har været der, siger René.

Læs hele historien om René i Ude og Hjemme i denne uge.

Sponsoreret indhold