Kendte

Vi vil bare gerne have det skægt

19. februar 2010 af Mikkel Milsgaard
Pigerne, som gik til audition som solister, trives fantastisk med at være gruppe
AGNETE SCHLICHTKRULL / DR
AGNETE SCHLICHTKRULL / DR

På boot campen fik de én chance til at bevise overfor X Factor dommer Carsten Soulshock, at de også havde humor - for der var ingen tvivl om, at de kunne synge, de tre piger.

Først fik de Soulshock til at lyse op i et stort, bredt smil, da de kom ind i prøvelokalet og afslørede en lille hemmelighed gemt under deres trøjer. Tre T-shirts med glitter-bogstaver og et hjerte trykt på brystet, som tilsammen dannede teksten: We Love Cowboys.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det mest opsigtsvækkende skete alligevel, efter de havde fremført deres nummer og efterlod Soulshock i et ansigtsudtryk - som var det en kronprins, der lige havde set sin Mary bevæge sig op ad kirkegulvet i Vor Frue Kirke.
- Hold kæft, hvor er I fede mand! Jeg sidder her med tårer i øjnene, lød det fra en dybt rørt Soulshock.

Ligesom In-Joy er The Fireflies en sammensat gruppe. De tre piger kendte slet ikke hinanden, inden de gik til audition som solister - men noget tyder på, at Carsten Soulshock alligevel har set rigtigt ved at sætte lige netop de tre piger sammen. Deres stemmer er som skabt til hinanden.
Men hvem er Julia, Henriette og Mathilde egentlig, når de ikke er The Fireflies?

- Jeg er typen, der elsker kjoler og alt med glimmer. Jeg lytter meget til musik, og jeg skriver mine egne tekster. Min stil er 'country' og 'folk' inspireret, og min store drøm er at komme til at leve af min egen musik, fortæller gruppens ældste medlem, 22-årige Julia, som til forskel fra de to andre piger ikke er vokset op i en større jysk provinsby.

- På grund af min fars arbejde, flyttede vi meget rundt. Jeg er født i Indonesien, men har også boet i Kina, Hong Kong, USA, Australien og senest Sydafrika, fortæller hun.

Henriette, der er gruppens næstældste medlem med sine 18 år, kommer derimod fra det mere jordnære 8660 Skanderborg.
- Jeg går på produktionsskole. Det er sådan et sted, hvor man kommer hen, hvis man ikke lige kan finde sig til rette andre steder. Jeg er ikke en, der laver ballade, men jeg er bare en pige, der gerne vil have det skægt, fortæller hun.

Hvor Julia er til kjoler og glimmer, er gruppens yngste medlem, Mathilde på kun 15, mere casual i sin stil. Hun er meget mere til jeans og gummisko.
- Det er sådan, jeg er. En stille og rolig type, som tager det hele lidt afslappet, siger hun.

Mathilde går til daglig i 9. klasse på La Cours Skole i Randers og vil gerne begynde i gymnasiet efter sommerferien.
Selv om Julia, Henriette og Mathilde kommer fra tre vidt forskellige udgangspunkter, er det alligevel lykkedes dem lynhurtigt at finde sammen i et fællesskab:

- Vi har det skægt, når vi er sammen - og det er sådan, vi er. Vi vil bare gerne have det skægt. Men det betyder også meget for os, at vi bag alt det skægge kan mærke, at vi støtter hinanden, siger Julia.

Om de tre ildfluer ryger helt til tops, må tiden vise, men der er ingen tvivl om, at de i hvert fald har potentialet til at kunne flyve rigtig højt.
Tjek deres hjemmeside på www.fireflies.dk - som de i øvrigt selv har lavet.

[email protected]

Sponsoreret indhold