Kendte

Vild med Dans gjorde Vickie Jo invalid

22. oktober 2013 af Martin Hjort/Starpress Foto: Gregers Kirdorf
Vickie Jo fik en skade i sit ene knæ under træningen til Vild med Dans. To operationer har ikke hjulpet, og det er for altid slut med Vild med Dans for Vickie Jo. Både knæet og konsekvenserne gør ondt.

I 2005 blev Vickie Jo kontaktet og spurgt, om hun ville være med i Vild med Dans. De manglede en pige, "der ikke var så høj". Hun sagde ja. Og vandt. Siden har hun deltaget fire gange mere.

I 2009 skete det, der ikke måtte ske. Hun ødelagde sit knæ under træningen. Alligevel fortsatte hun. Og vandt igen. Men knæet var ødelagt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg har smerter hver dag. Jeg kan leve med det, men jeg kommer mig aldrig helt over skaden, siger hun i dag.

Læs også: Michella ville være perfekt, men kuren gjorde hende i stedet invalid

- Det er nok ikke rigtig gået op for mig endnu. Jeg tror, at jeg fortrænger det. Siden jeg kom til skade, har jeg været igennem to operationer. Jeg har ingen menisk mere. Det er knogle mod knogle. Det gør vanvittigt ondt, skulle jeg hilse at sige, fortæller 32-årige Vickie Jo.

Dans er mit liv

I 2007 startede hun sammen med sin far danseskolen Dance Dreams Studio i Aarhus. Den har hun stadig, for dans er hendes liv. Hun har undervist i 15 år. Vundet DM 15 gange, er dobbelt nordisk mester og har desuden vundet guld ved British Championship.

Hun kan stadig træne sine danseelever. Men Vild med Dans er blevet for hårdt. Knæet siger fra.

- Jeg blev opereret efter Vild med Dans i 2009. Året efter deltog jeg igen. Jeg troede, at knæet var klar. Men jeg kunne bare mærke, at jeg simpelthen ikke kan holde til den hårde træning, der skal til, hvis man skal være med i et program som Vild med Dans, siger hun.

Drømmer sig på dansegulvet

Det har været hårdt at sidde udenfor - foran skærmen - og se det show, hun har været så stor en del af i så mange år.

- Jeg kunne godt tænke mig én eller to sæsoner mere i Vild med Dans. Det går bare ikke. Det har været hårdt at skulle erkende. Jeg har virkelig savnet det, når sæsonen er gået i gang.

En trøst at være mor

Det er først i år, jeg har det okay med, at jeg ikke er med. Men det er fordi, jeg har fået Malou Jo (Vickie Jos datter, der er 10 måneder, red.), siger hun og fortæller, at datteren i den grad har ændret livet for hende.

- Jeg blev virkelig udfordret i starten, efter jeg fik Malou Jo. Jeg har været vant til at være meget egoistisk med mit liv - nu var jeg nødt til at sætte mig selv i baggrunden. Det var enormt hårdt, siger hun og fortæller, at det er anderledes nu.

- Det har ændret sig radikalt. Jeg føler virkelig, at jeg er blevet et mere rummeligt menneske. Det er helt utroligt, hvad sådan et lille menneske kan gøre ved en, smiler hun.

Fortryder intet

Vickie Jo har aldrig fortrudt, at hun sagde ja, dengang TV2 ringede i 2005.

- Det var megafedt at blive en del af Vild med Dans. Jeg havde jo fulgt med i første sæson, hvor seertallene havde været moderate. Det var stadig helt nyt. Men interessen eksploderede virkelig fra sæson to. Der var næsten to millioner, der så finalen. Det var helt overvældende, siger hun.

Hun fortæller, at man træder ind i en osteklokke, når man siger ja til at være med i Vild med Dans.

Læs også: Mie Moltke så det ikke komme: Jeg græd, da vi blev stemt ud

Nye regler i Vild med Dans

- Dengang i 2005 havde TV2 endnu ikke sat begrænsninger for, hvor meget vi måtte træne (i dag må parrene højst træne tre timer om dagen, red.), så vi trænede hele tiden. Der var stort set ikke tid til andet end dans. Job og familie kom i anden og tredje række i den periode, siger hun.

- Man er ikke kun presset af ens egen perfektion. Hele Danmark sidder altså og ser med, så man vil gøre alt for at levere det bedste, man kan, hver fredag.

Kendt i hele landet

Deltagelsen i programmet har gjort, at danseren fra Smilets By er blevet et kendt ansigt. Ikke bare i Aarhus, men i hele landet.

- Selv om jeg ikke har været med i nogle sæsoner, genkender folk mig stadig. Det er dejligt, for det er kun positive kommentarer, jeg får, siger hun.

Sponsoreret indhold