Kendte

X Factor-piger synger i Blachmanns køkken

21. februar 2013 af Martin Hjort / Foto: DR, Agnete Schlichtkrull
Thomas Blachmann har sin helt egen strategi for endelig at nå til tops med en af sine deltagere i dette års X Factor. Den kontroversielle dommer lader sine deltagere øve sig i sit køkken, og sangene skal helst være ganske ukendte.
Thomas Blachmanns unge solister
Thomas Blachmanns unge solister

For Thomas Blachman handler X Factor om detaljerne. Han presser sine deltagere. Forventningerne er store. Derfor er hans tilgang også lidt utraditionel.

- Mine deltagere står ikke og synger i mikrofoner fra starten - de får intet forærende. De står og synger hjemme i mit køkken. Lige foran mig.

Zania er ude

  • Det var Anne Linnet der tog afgørelsen, om at Zania skulle blive sendt hjem. De to markandte dommere har ikke snakket sammen siden.
  • Blachman udtaler: "Jeg er fuldstændig rystet! Jeg er fuldstændig chokeret! Anne, jeg synes det her er en skandale! Det her er en skandale!"

- Jeg forsøger at skabe øjeblikket, hvor det hele går op i en højere enhed, siger han og fortæller, at der er en helt speciel grund til det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Når de så senere på ugen begynder at synge i mikrofoner, så kan man høre alle detaljerne og alle de ting, vi har indøvet. Det er benhårdt arbejde.

LÆS OGSÅ: Tidligere X Factor-deltager, Basim, har fået pladekontrakt i USA og er sikker på et verdenshit

X Factor-deltagerne skal ikke efterligne tidens stjerner

- Det er hård konkurrence. Mine meddommere vil gerne have, at det får det der løft, der giver det en grand prix-feeling - og det kæmper jeg imod. Jeg vil gerne have det ned på et mere skrøbeligt plan. Det troværdige, det nedtonede, det eksperimenterende, siger han og fortæller, at det også er derfor, at man ikke kommer til at opleve, at hans sangere synger de helt store hits.

- Det der ikke har 25 millioner visninger på youtube. I den målestok var det tre totalt ukendte numre, jeg havde valgt i første show. Men det kan noget. Det giver nærvær. Det gør noget godt for dem. De skal ikke stå og sammenligne sig selv med Robin.

Thomas Blachmann vil skabe nærvær

- Jeg vil sgu insistere på at få lov til at forsøge at skabe øjeblikke af nærvær, siger Thomas.

Han mener selv, at det er en stil, han har forsøgt at følge al den tid, han har været med i underholdningsshowet.

- Jeg ryster ikke på hånden. Jeg har de sidste tre-fire sæsoner stort set kun valgt mærkelige numre. Men det er det, der gør de her programmer til musikprogrammer, og ikke til "vi leger stjerne i et tv-show"-øjeblikke. Der er stor forskel.

LÆS OGSÅ: Tidligere deltager Line har trukket sig tilbage fra rampelyset, men vi hører måske fra hende igen...

Se alle deltagerne i X Factor 2013

I galleriet her får du et overblik alle deltagerne i X Factor 2013, og hvilke dommere der tager sig af hvem.

Sponsoreret indhold