Kultur

Kristina Landin vil have et barn mere

5. marts 2013 af Joan Andersen / Foto: Steen Wrem
Drømmen om endnu et barn er stærkere end drømmen om mand og kernefamilie. Kærligheden kan altid komme bagefter, for når hun er fyldt 30 år, vil hun ikke have flere børn.
Kristina med sønnen Marcus
Kristina med sønnen Marcus

- Jeg kunne godt finde på at få et donorbarn.

Ordene kommer fra 25-årige Kristina Landin, kendt fra De unge mødre. Hun er i forvejen mor til Marcus på fem år.

- Jeg har givet mig selv en deadline. 28 år. Hvis jeg ikke har fået et barn mere til den tid, vil jeg overveje at få et donorbarn. Jeg skal ikke have børn, efter jeg er fyldt 30 år, siger Kristina.

LÆS OGSÅ: Louise Papanicolas er gravid med sit tredje barn

Gamle forældre og søskende

Hun taler af bitter erfaring, for Kristina var selv en efternøler. Hendes far var 51 år, og hendes mor 40 år, da Kristina kom til verden. Hendes syv halvsøskende er i dag mellem 34 og 58 år.

- Det er hårdt. De er fra en anden tid end mig. De har nogle gange været forarget over de valg, jeg har taget, og er det stadig, siger hun og understreger, at hun selvfølgelig elsker sine søskende alligevel.

Kristina har også fået et godt forhold til sin mor i dag, men de to havde det svært sammen, da hun var teenager, hvilket betød en turbulent ungdom for Kristina, der nåede at bo på ni forskellige børnehjem og institutioner, en kostskole, i en plejefamilie og en aflastningsfamilie.

- Min mor er af den gamle skole. Hun var midt i 50'erne, da jeg var teenager. Jeg måtte ikke det samme som de andre, siger hun.

LÆS OGSÅ: Som 22-årige blev Kristina forladt af sin 44-årige forlovede Bjarne, og det blev en kæmpe nedtur for den unge mor

Drømmen er intakt

Kristina bor i dag kun 700 meter fra sin mor, som hun på trods af alt holder rigtig meget af.

- Hun hjælper gerne med Marcus, og jeg synes, det er vigtigt, vi får så meget som muligt ud af hinanden. Vi ved jo ikke, hvor længe vi er her.

Det med mændene har Kristina dog ikke fået helt styr på endnu, men som nyslået single er drømmen stadig intakt.

- Jeg har haft drømmen om kernefamilien, og jeg drømmer stadig om at finde den eneste ene og blive gift, siger hun, men pointerer, at hun bestemt ikke er bange for at få et barn mere alene.

- Jeg har prøvet det før, så jeg ved, hvad jeg går ind til. Og man kan jo sagtens finde manden i sit liv bagefter, siger hun.

Kristinas tatoveringer

Ligesom mange af de andre unge mødre elsker Kristina at udsmykke sin krop med tatoveringer. Se om du kan gætte, hvilken tatovering der sidder på hende og de andre unge mødres kroppe i galleriet her.

Sponsoreret indhold